Zseniális kép terjed a neten: Átragasztották a kormány agymosó plakátját

Imádjuk.

Még január közepén jött a nemzeti konzultáció eredménye. Szentkirály Alexandra büszkén jelentette be, hogy a magyarok 97 százaléka elutasítja az állításuk szerint súlyos károkat okozó szankciókat, amelyeket egyébként Orbán Viktor is megszavazott Brüsszelben.

A Orbán-kormány kapva kapott az alkalmon, és gyorsan tele is pakolta az utcákat a nemzeti konzultáció eredményét hirdető óriásplakátokkal. Időközben kiderült az is, hogy erre több mint 2,7 milliárd forintot elköltöttek, természetesen az adófizetők pénzéből.

Országosan egyre hangosabban tiltakoznak az emberek az Orbán-kormány terve ellen, miszerint újabb akkumulátorgyárakat akarnak építeni Magyarországon. A többi közt Debrecenben, Győrben, Iváncsán, Gödön pedig bővítenének a meglévőt.

A gyárak súlyos környezetkárosító hatásáról a kormány hallgat.

Kocsis-Cake Olivio, az árnyékkormány környezetért felelős árnyékkormánybiztosa a Nyugati Fénynek elmondta, hogy azontúl, mennyire brutális vízigénye van egy akkumulátorgyárnak, súlyos egyéb kockázatai is vannak a beruházásnak. Az interjút >>ITT<< tudod elolvasni.

Az üggyel kapcsolatban legutóbb az LMP fejezte ki aggodalmát. A párt a Védegylettel közösen politikai és jogi lépéseket tesz a debreceni akkumulátorgyár megépítése ellen. Nem akarják, hogy Orbán Viktor lázálma megvalósuljon. Több környezetvédelmi szervezet, civilekkel együtt szervezett már tüntetést a gyárak ellen.

Kedden vette észre szerkesztőségünk ezt az interneten terjedő fotót. Valaki egész szellemesen átragasztotta a nemzeti konzultációs plakátot: a „szankciók” szó helyére az „akkumulátorgyár” került. Az átragasztott plakát rámutat a kormány és a közvélemény közt feszülő súlyos ellentétre:

Valódi Hírek