Forrnak az indulatok: A győri városháza elé vonultak a tüntetők – Nem kérnek a kormány beruházásából

Aggódnak a következmények miatt.

„Vigyék Felcsútra inkább, mert ott jobban hiányozna.

Köszönjük szépen, mi ebből nem kérünk.”

hangzott el a határozott véleménye egy helyi lakosnak, amikor a 24.hu munkatársa a gyanú szerint hamarosan megépülő, Győrszentiván mellé tervezett akkumulátorgyárról kérdezte.

„Nem tudják, hogy mit akarnak pontosan idetenni. Akkumulátorgyárat hoznak ide, vagy bármilyen veszélyes anyagokat termelő gyárat…Nyilván aggódunk, nem tudjuk, hogy egyáltalán 5 évre, 10 évre hogyan tervezzünk előre”

– fejezte ki aggodalmát egy helyi lakos, hiszen eddig csak elszólásokból tudhatták meg, mire készül a kormány.

A jelenlegi ipari park szerintük nem okoz problémát, munkahelyteremtő képessége rengeteg embert vonzott a környékre, ám arra nem számítottak, hogy

konkrétan körbe lesznek építve ipari létesítményekkel.

Eközben semmilyen információt nem kapnak a vezetéstől, mivel a beruházást a kormány döntései határozták meg, van, aki attól tart, szembesülnie kell majd a földjeinek kisajátításával.

A győri városháza előtt az LMP tartott tüntetést a Győrszentivánon élők részvételével. Földtulajdonosok vonultak az utcára, szerintük több száz hektárnyi terület kerülne veszélybe, arról nem is beszélve, hogy a gyár közelsége hogyan befolyásolná a lakosság mindennapjait.

„Nem szeretném azt, hogy egyszer reggel méreggőzös levegőre nyissam ki az ablakomat”

– mondta egy helyi lakos, aki elmondása szerint 69 éve él a településen.

A projekt ellen már 5586 aláírást gyűjtöttek Győrszentivánon, valamint 16 millió forint jött össze arra, hogy az önkormányzattól függetlenül légszennyezettségi mérést végezzenek.

Pollreisz Balázs MSZP-s önkormányzati képviselő akkumulátorgyárral kapcsolatos kérdéseit a múlt héten utasította el a győri bizottság, mert nem tartották egyértelműnek őket, valamint állításuk szerint túlmutattak a közgyűlés hatáskörükén.

A 24.hu videój alább megtekinthető:

(24.hu nyomán)

Valódi Hírek