Meglepő: Orbán Viktor öccse hirtelen eltűnt Schobert Norbi fitneszcégének igazgatóságából

Óriási változások történtek.

Információk szerint a miniszterelnök öccse, Orbán Áron 2023. január 16-án távozott a Norbi Update Lowcarb Zrt. igazgatóságából, miután tavaly május végén beválasztották 5 évre, és havi 50 ezer forintos tiszteletdíjat szavaztak meg neki.

Az igazgatóság másik két tagja Schóbert Norbert felesége, Schóbert Réka (a nyilvánosság előtt rövid „o” betűvel használják nevüket), valamint Ómolnár Miklós, a kormányközeli Mediaworks bulvár és magazin üzletágának igazgatója.

Január 16-án döntöttek az igazgatóság felszámolásáról,

Schóbert Norbi lett a vezérigazgató,

valamint a cég székhelye is megváltozott. Mindezt költségcsökkentéssel és hatékonyságnöveléssel indokolták.

A név Lowcarb Zrt-re egyszerűsödik, elsősorban az arculat megváltoztatása miatt. A cég családi társaságból alakul át alacsony szénhidráttartalmú élelmiszerekkel foglalkozó, részvényesek előtt nyitott tőkéstársasággá. Döntöttek továbbá az 55,3 millió forintos alaptőke csökkentéséről a visszavásárolt 414 013 részvény bevonásával. Utóbbit veszteségrendezéssel indokolták.

Decemberben írtunk róla, hogy ellátási problémák merültek fel a fitneszguru üzletláncánál, sokan a csődtől tartottak. Ekkor összehívott egy sürgősségi partnertalálkozót, ahol adósságról nem esett szó, viszont úgy döntött „az egészségi állapotában bekövetkezett változások” hatására a Norbi Update Zrt. operatív működésébe szakmai és pénzügyi partnert von be.

(24.hu nyomán)

Valódi Hírek