Ungár Péter: A DK politikája hosszú távon a zöldeknek is jó lehet

Az LMP-s politikus szerint a DK a kormány legradikálisabb ellenfele.

A DK TV legfrissebb adásában a megszokott vendégek mellett Ungár Péter volt a meglepetésvendég. Az LMP politikusa a többi közt beszélt arról, hogy a DK politikája a zöldeknek is jó lehet.

A beszélgetés elején szóba került Orbán Viktor március 15-ei ünnepi beszéde. Kálmán Olga azt mondta:

„Nekem az hiányzott, ha már a miniszterelnök arról beszélt, hogy nem akarja, hogy minket valamilyen nagyhatalom minket legyűrjön, megemlíthette volna, hogy ide tartoznak az oroszok is”.

Ungár Péter a helyszínválasztással kapcsolatban kifejtette, szerinte nem furcsa dolog, adja magát, hogy Budapest helyett Kiskőrösön mondott beszédet Orbán.

Vágó István erre azt mondta, hogy március 15-én nem Petőfi Sándornak, hanem a magyar szabadságnak a születésnapját ünnepeljük, az pedig a politikus szerint Budapesthez kötődik.

A beszélgetőpartnerek kifejtették a véleményüket arról is, hogy a múlt heti M1-es autópályán történt tömegszerencsétlenségben van-e felelőssége a kormánynak. Kálmán azt mondta, mindenképp ki kell vizsgálni, míg Ungár szerint nem biztos, hogy ebben az ügyben feltétlen politikai felelősséget kell keresni.

Ungár beszélt az ellenzéki összefogás tanulságairól is, ezzel kapcsolatban kijelentette:

„Abban a formában, ahogy 2022-ben elindultunk, annak vége. Ez az egész szabályrendszer, amit valamiféle boszorkánykonyhában ötlöttek ki,

elhunyt, meghalt, eltemettünk”.

A politikus az erőviszonyokat elemezve leszögezte azt is, hogy

a DK az Orbán-kormány legradikálisabb ellenzéki pártja.

Meglátása szerint a DK most megpróbál megszervezni egy olyan világot, amit magáénak érez, ez pedig egy klasszikusan balliberális világ, ami hosszú távon nekik, a zöldeknek is jó lehet.

Gréczy Zsolt bekapcsolódva a beszélgetésbe azt mondta, az ellenzéki világot a DK-nak kell vezetnie, és a párt az ezzel járó felelősséget is vállalja.

Nézd meg te is a DK TV teljes adását:

(DK TV/Youtube)

Valódi Hírek