Nagy Márton hirtelen megszólalt az akkumulátorgyárakról – döbbenetes magyarázattal állt elő

Levezette.

„Megmosolyogtató, amikor ellenzők azzal érvelnek, hogy a német mellett már ázsiai függésbe is kerülünk, így végül már duplán, lassan pedig mindenkitől függünk.

Nekik jelezzük, hogy akik kitettségi kockázatokkal foglalkoznak, azok a különböző irányú kapcsolatok kockázatait nem összeadni szokták, mert azok inkább porlasztják egymást”

– ezt mondta Nagy Márton gazdaságfejlesztési miniszter a Világgazdaságban megjelent cikkében, reagálva egy nemrég megjelent tanulmányra, amelyben megállapították, hogy

„az akkumulátorgyártás munkaintenzív és alacsony hozzáadott értékű jellege miatt Magyarországon a járműipari értékláncban lejjebb lépés valósul meg a következő években, ahol a német autógyártó vállalatoktól való függőség újraszerveződése mellett a keletázsiai akkumulátorgyártóktól való függés is megjelenik”.

A miniszter szerint,

aki egy kicsit mindenkitől függ, az érdemben már senkitől.

„Ami előnyös egy olyan időszakban, amikor egyszerre zajlik gazdasági (ipari) forradalom és gazdasági háború, mert ezeknek a kiszámíthatatlan hatásaitól igyekszünk megvédeni magunkat.

Lehet méricskélni egyetlen üzem hozzáadott értékét – bár nincs értelme –, de az új világrendben a gazdasági siker nagyrészt politikai siker, a kettő kapcsolatának természete megváltozik”

– fogalmazott.

Valódi Hírek