Erre nem számítottunk: A DK-t ütötte ünnepi beszédében Hadházy Ákos

„Gyurcsány felesége” is előkerült Hadházy március 15-i megemlékezésében.

Meglehetősen furcsa mondatokat vett észre a Nyugati Fény az ellenzéki (köztük DK-s) szavazatokkal parlamenti képviselővé választott Hadházy Ákos március 15-i ünnepi beszédében.

Hadházy a zuglói önkormányzat ünnepi megemlékezésén tartott szónoklatot, melynek elején (helyesen) arra emlékeztette a hallgatóságot, hogy az 1848-as forradalom követelései között az első volt a sajtószabadság, majd párhuzamot vonva a jelennel, kárhoztatta a fideszes propagandagépezet működését.

Ezután azonban egy éles váltással épp a fideszes propagandamédia egyik kedvelt eszközéhez, a gyurcsányozáshoz nyúlt, és ő maga is a legnagyobb ellenzéki pártot, a Demokratikus Koalíciót kezdte szidni.

Hadházy kárhoztatta a DK-t, amiért külön megemlékezést tartottak március 15. alkalmából. (Pedig ebben semmi rendkívüli nincs, a korábbi években Hadházy különböző pártjai: a Fidesz, az LMP és a Momentum is többször tartottak saját megemlékezést március 15.-én).

Ezután Hadházy Ákos úgy folytatta a DK-s rendezvény ekézését:

„És ami a legnagyobb baj, úgy hirdetik, hogy az a legnagyobb fantasztikum ebben a tüntetésben, hogy majd az előző miniszterelnök a feleségével egy színpadon fog beszélni”.

Hadházy állításával szemben a valóság, hogy Gyurcsány Ferenc nem korábbi miniszerelnökként, hanem a Demokratikus Koalíció elnökeként, Dobrev Klára pedig nem „Gyurcsány feleségeként”, hanem az árnyékkormány vezetőjeként szólalt fel.

Persze lehet gyurcsányozni meg gyurcsánynézni március 15. alkalmából is, de ezt inkább a Fidesztől várná az ember, és nem egy ellenzéki képviselőtől.

Ezek után Hadházy az árnyékkormányt is kritizálta, melynek fő üzenete a

REMÉNY.

Dobrev Klára szakpolitikai alternatívát nyújtó árnyékkormánya Hadházy szerint ugyanis „hamis reményt” táplál.

Hadházy Ákos némiképp váratlan támadása mögött az állhat, hogy a DK-t több közvéleménykutatás is zsinórban 18-20 százalékra mérte az elmúlt hónapokban, míg Hadházy partnerpártja, a Momentum beragadt 5-6 százalékon, és a Dobrev Klára semlegesítésére felépített Donáth Anna-projekt is besülni látszik: a szülési szabadságáról visszahívott Donáth pár hónapja mondott egy beszédet, majd el is tűnt a nyilvánosságból.

Hadházy beszédét itt találod, a gyurcsányozás 4:30-nál kezdődik:


.

Valódi Hírek