Ráczné Földi Judit: Áldozat vagyok, de nem Gyurcsány Ferenc, hanem a Momentum áldozata

Szerinte a Momentum politikai hasznot remél az ellene folytatott kampányból.

A címben idézett mondatot az atv.hu-nak adott keddi interjújában mondta a DK országgyűlési képviselője.

Ráczné Földi Judittal azután készített interjút a portál, hogy a Demokratikus Koalíció elnöksége őt választotta meg a tragikusan fiatalon elhunyt Kordás László parlamenti helyére.

A politikust egy jobboldali portál azzal támadta, hogy korábban aláírási joga volt egy kft-ben, amely mögött egy Delaware-ben bejegyzett cég állt. Az eset miatt a Momentum azzal fenyegetőzött, hogy megakadályozzák Ráczné képviselővé válását, ám a Kúria jogerős döntése alapján a politikus felvehette a mandátumot.

Az atv.hu-nak adott interjújában Ráczné Földi Judit világossá tette: a DK-ban a tavalyi kampány során és most is tudták, hogy semmilyen törvénytelenséget nem követett el.

A székesfehérvári illetőségű politikus korábban azzal tett szert országos ismertségre, hogy elképesztő mennyiségű pert indított különböző sportegyesületek ellen, hogy kiperelje a tao-val kapcsolatos adatokat.

Az interjúban erről elmondta:

33 pert indított különböző csapatok ellen,

és 7 különböző bírósággal mondatta ki, hogy a tao igenis közpénz.

„A jogalkotó ez ügyben szándékosan teremtett homályt, és ezt oszlatták el a bíróságok a DK kezdeményezésére. Amit a bíróság kimondott, az az, hogy a tao attól, hogy az adózók egy külön alapba fizetik be, még ugyanolyan közpénz, mintha az államkasszába folyna be.

A gyakorlatban ezeket a pénzeket a csapatok arra használják, amire csak akarják – Túró Rudira, libamájra, külföldi utazásokra és szaunára. Ennek a gyakorlatnak kellene hogy véget vessenek ezek a bírósági döntések.”

– közölte Ráczné, aki hozzátette: a Felcsút a Kúria jogerős döntése ellenére sem adja ki a számlákat, ezért végrehajtó kirendelését kérték.

A listás helyével kapcsolatban Ráczné Földi Judit emlékeztetett arra a tényre, hogy a cégügyeit egy jobboldali portál 2021. szeptemberében írta meg, majd a hat párt közös listájára fél évvel később, 2022 elején került fel, és akkor sem a Momentum, sem más párt nem emelt kifogást a személye ellen.

Ráczné emlékeztetett Gyurcsány Ferenc szavaira, mely szerint ha kétség merült volna fel a személyét illetően, akkor elengedték volna a kezét.

„Ez is azt bizonyítja, hogy a DK-ban kizáró ok a tisztességtelenség, de aki becsületes, azt megvédi a közösség, és igen, össze fogunk zárni, ez tesz minket erőssé az ellenzéki oldalon. A DK-sok számíthatnak egymásra.

A DK közössége ezért ekkora és ezért fejlődik, mert kiáll az emberei mellett és mindenkire vigyázunk. Lehet ezt kritizálni kívülről, de aki ennek a közösségnek egyszer a tagja volt, tagja, vagy tagja lesz, annak

a DK olyan, mint egy második család.

Nálunk nincsenek olyanok, mint amiket néha egy-egy ellenzéki párt művel. Ez egy összetartó, erős közösség.”

– fogalmazott a politikus, aki Hadházy Ákos facebookos támadására is reagált:

„Hadházy Ákostól már csak azért is furcsa volt olvasni, mert 2018. október 23-án az ő kérésére egyetlen DK-sként közös színpadon álltam vele a korrupcióellenes tüntetésen.”

Az interjú végén szóba került a parlamenti eskütétel napja: mint ismert, a fideszes sajtó egésze, valamint az ellenzéki sajtó egy része napokig azon rugózott, hogy a képviselői esküje után Gyurcsány Ferenc megölelte Rácznét, majd közelről a fülébe súgott valamit.

Ráczné erről elmondta: előzetesen megbeszélték a pártelnökkel az ölelést, mint egy erős gesztust a külvilág felé másfél év hányattatásai után.

„Ebben az ölelésben benne volt ez a másfél év, és az a támogatás, amit ettől a közösségtől kaptam. Egy interjúban ezt nehéz visszaadni, de enélkül a támogatás nélkül ezt a másfél évet nem éltem volna túl.”

– fogalmazott.

A kérdésre, hogy nem érezte-e ezt abúzusnak, úgy felelt:

„Egyáltalán nem. A közösségtől kapott másfél éves támogatás kifejezéseként éltem meg. Azok, akik ebbe mást magyaráztak bele, elvették tőlem életem egyik legszebb napját.”

A riporter kérdésére, hogy nem Gyurcsány Ferenc vette el, hanem azok a momentumos és párbeszédes politikusok, akik őt Gyurcsány áldozataként állították be, úgy felelt:

„Ne szórakozzunk már, de tényleg. Persze, áldozat vagyok, de nem Gyurcsány Ferenc, hanem a Momentum áldozata, hogy ezt művelik velem hetek óta, saját politikai hasznot remélve ettől.”

A teljes interjút >>ITT< találod.

Valódi Hírek