Megvan, mire teszi rá a kezét az Orbán-kormány – megküldték a selyemzsinórt

Iszonyúan kiakadt a polgármester.

Levelet kapott Déri Tibor az országos kórház-főigazgatóságtól, válaszra várnak Újpest polgármesterétől, átengedik-e az SZTK-t a központi hatalomnak.

Az úpesti polgármester közösségi oldalán fakadt ki az üggyel kapcsolatban, hangsúlyozta, hogy az SZTK az újpestieké. Megjegyezte: az ellátórendszer amúgy is komoly gondokkal küzd,

kevés a pénz és az ember,

adót pedig így is eleget fizetnek.

A polgármester Facebook-bejegyzését változtatás nélkül idézzük:

„Azt kérdezik, hogy odaadjuk-e nekik a szakrendelőnket.
Önök mit javasolnak?

Levelet kaptam az országos kórházfőigazgatótól. Arra vár választ, hogy Újpest átadja-e a központi hatalomnak az SZTK-t. Azt az SZTK-t, amit helyiek generációi építettek, a város temérdek pénzt költött rá. Azt az SZTK-t, ami a MIÉNK, újpestieké!

Az államosítás szándéka régóta nyilvánvaló.

A kérdés ezen a ponton az, hogy jobb lett-e bármi, amit központosítottak.

– Jobb lett-e az oktatás?
– Kevesebb-e a rákos beteg?
– Csökkentek-e a várólisták?
– Több lett-e az orvos, a pedagógus?
– Jobban élnek-e az ápolók, a tanárok?

Dehogy,

minden létező mutatóban romlott a helyzet.

Lehet itt átszervezni, elvenni, államosítani, központi irányítás alá venni. De mivel látjuk, hogy minden csak rosszabb lett, amióta hozzányúltak, miért hinnénk el azt, hogy a rendelőintézet náluk jobb helyen lesz, mint a városnál? Miért jobb az nekünk, ha elvezényelhetik innen az orvosokat vagy ha a gyógyulni vágyókat küldik majd ide-oda?

Nincs pénz, kevés az ember is a rendszerben. Ennyit tudtak összehozni. De miért akarják tőlünk még azt is elvenni, ami van? Elég adót fizetünk! Kérjük vissza azt, ami nekünk jár, és hagyjanak békén bennünket!”

(Déri Tibor/Facebook)

Valódi Hírek