Nyelvtudás és kapcsolatok nélkül vágott bele.
Költözés miatt mondott fel abban a madridi étteremben, ahol dolgozott Sárgli László, de kérlelték, hogy legalább addig maradjon, amíg a Michelin kijön. Már Magyarországon volt, amikor kijött a kalauz.
„Épp ebédeltem a Stand bisztróban, ahova spontán beugrottunk a barátnőmmel, amikor jött az SMS Máltáról egy kollégámtól, hogy gratulál. Írtam vissza, hogy mire is? Abban a pillanatban, hogy ezt elküldtem felrobbant a telefonom, záporoztak a Michelin-csillaghoz gratuláló üzenetek még hosszú ideig.
Lesápadtam, ki kellett mennem az épületből.
Eddig miden évben követtem, vártam, frissítgettem Twitteren a Michelint, hogy mi van, idén meg nem is figyeltem rá. Gondoltam megint egy tányér már nem hoz lázba, hiába mondta mindenki, hogy meg fogom kapni. Dupla meglepetés volt így. Nagyon örültem”
– mesélte a Forbes-nak Sárgli, aki arról is mesélt az interjúban, hogyan jutott el idáig, és mik a jövőbeli tervei.
A Michelin-csillag komoly presztízsnek számít elit gasztronómiai körökben.
A teljes írást >>ITT<< tudod elolvasni.
(forbes.hu nyomán)