Videóval: Egy Svájcban dolgozó fiatal férfi elképesztő részleteket osztott meg a kinti fizetésekről

Csak pislogunk!

Milliókat keresnek Svájcban a szakemberek, és az életszínvonal is jóval magasabb, mint a Magyarországon megszokott – osztotta meg tapasztalatait az országban hat éven keresztül dolgozó, kőműves végzettségű Boros Péter az RTL Reggeli című műsorában. A férfi nemrég visszatért Magyarországra, és itthonról segíti a külföldön szerencsét próbáló szakembereket.

A férfi elmondta, célja, hogy itthonról segítse a magyarok álláskeresését. Kijelentette: az élet ugyan jelentősen drágább Svájcban, de elmondása szerint az élet is sokkal szebb az országban.

Boros Péter megosztotta, hogy ugyan a szállások, albérletek jelentősen — átlagosan 400 ezer forinttal — drágábbak a nyugat-európai országban, a magasabb kereseti lehetőségek miatt összességében sokkal jobban jár egy kint dolgozó munkavállaló. Elmondta: Svájcban 2 millió forintnak megfelelő eurót keresett kőművesként, míg a megélhetésre 3-700 ezer forintnak megfelelő eurót kellett költenie.

Boros ugyanakkor megjegyezte:

nyelvtudás nélkül nem érdemes belevágni

a külföldi kalandba.

Jelenlegi munkájával kapcsolatban elmondta, az motiválja, hogy segítsen megakadályozni átverjék külföldön a magyar munkavállalókat. Megjegyezte: egyre több a svájci munka iránt érdeklődő magyar állampolgár; nekik szeretne segítséget nyújtani.

A teljes beszélgetést itt tudod megnézni:

(RTL Reggeli nyomán)

Valódi Hírek