Kiderült, hol havazhat a napokban – itt vannak a részletek

Nincs szerencséje azoknak, akik már a meleget várják.

Megint itt a tél, és az előrejelzések szerint március elején is velünk marad. Hétfőn eleinte túlnyomóan felhős lesz az ég, aztán egyre többfelé szakadozni, vékonyodni kezd a felhőzet.

Kisebb havazás, havas eső, hószállingózás

délen és keleten alakulhat ki, legtovább a keleti határszélen valószínű csapadék. Néhol a dunántúli tájakon kisebb eső, havas eső előfordulhat. Többfelé élénk, nyugaton és északkeleten erős lesz az északi szél. Napközben 1-6 fokot mérhetünk.

Keddre virradóra a keleti területeken még elszórtan lehet kisebb csapadék, napközben viszont már szárazabb idő valószínű. Északon lehet szakadozottabb a felhőzet, délen maradnak a felhősebb részek. Az északkeleti szél mérsékelt marad. Hajnalban -9, 0, délután 3-9 fok várható.

Szerdán az ország túlnyomó részén ragyogó napos idő ígérkezik, csupán nyugaton-délnyugaton maradhat felhős az ég, de csapadék nem várható. Az északkeleti szelet több helyen élénk lökések kísérhetik. A csúcshőmérséklet 5 és 11 fok között alakulhat.

Csütörtökön a napos időszakok mellett több helyen erősen megnövekedhet a felhőzet, kevés csapadék főleg a dunántúli tájakon valószínű. Élénk, északkeleten erős lehet az északkeleti szél. Hajnalban a legtöbb helyen fagyni fog, délután pedig 5-11 fokra készülhetünk.

(via Időkép)

Valódi Hírek