Kirúgott 110 idős tisztet a kormány, majd közölték, mégis számítanak a nyugdíjas katonákra

A haderő fejlesztésében számítanak rájuk.

Fiatalításra hivatkozva bocsátottak el a Magyar Honvédségből öregkatonákat. A honvédelmi miniszter azt mondta, hogy olyan fiatalokra van szükség, akiknek jó az erőnlétük. Összesen 110 tisztet rúgtak ki.

Vasárnap egy videóban Nyitrai Zsolt arról beszélt, hogy békére van szükség, ehhez pedig erő kell. Nyitrai leszögezte, a Magyar Kormány különösen fontosnak tartja a haderőfejlesztését és a honvédség megerősítését.

„Ebben a feladatban számítunk a nyugdíjas katonák egy életen át felhalmozott, megszerzett szakmai tapasztalatára is. Hazánkban közel 40 ezer nyugdíjas katona, obsitos él.

Most egy országjárásba kezdünk, az obsitosok egy tájékoztatást kapnak a jövő terveiről és ők is elmondhatják a véleményüket ezeken a szakmai, bajtársi találkozókon, ahol részt vesz a Honvédelmi Minisztérium és a vezérkar vezetése is.

Számítunk a nyugdíjas katonáinkra”

mondta a politikus, miután hetekkel ezelőtt tömeges leépítésbe kezdtek.

A videóban egyébként a honvédelmi miniszter is megszólalt, aki köszönetet mondott a nyugdíjas katonáknak azért, amiért olyan magyar hazafiak, akik egész életüket a haza védelmének szentelték.

Valódi Hírek