Gulyás megdöbbentő kijelentést tett a háborúról: Itt vannak a legfontosabb bejelentések

Itt vannak a legfontosabb bejelentések.

Gulyás Gergely azzal kezdte a kormányinfót, hogy a szerdai kormányülésen a háború, gazdasági kérdések és gyermekvédelem kérdéséve is foglalkoztak.

Foglalkoztak azzal is, hogy ez EU elfogadja az Oroszország elleni tizedik szankciós csomagot. (Időközben hivatalosan is bejelentették, hogy elfogadták a határozatot.) Gulyás azt mondta, a magyar álláspont nem változott: továbbra is ki kell maradni a háborúból.

A politikus azt mondta, a háborúnak csak vesztesei vannak. Aki a háborúból menekül, a magyar kormány befogadja.

A miniszter kitért arra is, hogy ha a NATO-tagországok vesznek részt a háborúban,

az a harmadik világháború kitörésével fenyeget,

ezért mindent meg kell tenni annak érdekében, hogy a háború ne eszkalálódjon.

„Látjuk azt, hogy a világban több józan hang is elhangzott az elmúlt hetekben.” A kínaiak is nyilvánosságra hoztak egy olyan béketervet, ami jó alap lehet”

– mondta.

Gyermekvédelmi ügyekről is tárgyalt a kormány. Gulyás kiemelte a 39 éves pedagógus ügyét is, aki a közösségi médiában „dicsekedett”, hogy viszonya van a 15 éves diákjával.

„Beteges és gyomorforgató”

Gulyás szerint, aki ilyet tesz. A miniszter kijelentette, nem érdekli a kormányt az EU-s visszhang a gyerekvédelmi törvény miatt.

Magyar Orvosi Kamara

Gulyás szerint a Magyar Orvosi Kamara véleménye

elvtelen, tűrhetetlen,

nyíltan visszaél a hatalmával, ha orvosokat fenyeget. Azt mondta, a kamarának azonnal be kell fejeznie és bocsánatot kérnie.

Rezsitámogatás, extraprofitadó

Az Orbán-kormány továbbra is fenntartja az átlagfogyasztásig a rezsicsökkentett árat, ez 181 ezer forintos támogatást jelent minden hónapban minden családnak – mondta Gulyás, hozzátette: marad a rezsitámogatás és az extraprofitadó is.

Ferenc pápa Magyarországra látogat

Gulyás erről azt mondta, hogy nagy megtiszteltetés, hogy Ferenc pápa újra Magyarországra jön. A látogatás alatt szóba kerül majd a béke kérdése is. Reméli, hogy az egyházi méltóság jelenléte elősegíti majd a békét.

Orbán megy-e Kijevbe?

A miniszter azt mondta Orbán kijevi látogatása attól is függ, hogy

az ukránok hogyan gondolkodnak a nyelvtörvényről.

Péntek este egyébként Szijjártó beszélt arról, hogy a két ország között technikai egyeztetés zajlik az utazás kapcsán.

„Mi is úgy gondoljuk, hogy az a jó, ha a magyar határ távol van az orosztól, ezért is támogattuk mindig a szuverén Ukrajnát”

– tette hozzá.

Valódi Hírek