Mi történt? Három orvost tartóztatottak le a fővárosban

Régóta nyomozott a rendőrség.

Három orvost és két cégvezetőt tartóztattak le gyógyászati segédeszközökkel kapcsolatos ügyekben – tudatta a Fővárosi Főügyészség közleményben szerdán.

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda 2022 novemberétől gyógyászati segédeszközöket gyártó cégek vezetőivel és a velük kapcsolatban álló orvosokkal szemben nyomoz bűnszervezetben, üzletszerűen elkövetett költségvetési csalás és más bűncselekmények miatt.

A nyomozók néhány hete razziát tartottak az ország több pontján, és újabb orvosokat, cégvezetőket hallgattak ki gyanúsítottként.

Az ügyészség többek között

indítványozta három orvos és két cégvezető letartóztatását,

az elsőfokú bíróság azonban közülük három gyanúsítottal szemben bűnügyi felügyelet rendelt el, kettőt pedig szabadlábra helyezett.

Az ügyészség fellebbezett a döntés ellen, mivel álláspontja szerint mind az 5 gyanúsított esetében fennállnak a letartóztatás törvényi indokai, különösen a bizonyítás befolyásolásának veszélye.

A másodfokon eljáró Fővárosi Törvényszék osztotta a főügyészség álláspontját, helyt adott az ügyészi fellebbezésnek, és az elsőfokú döntéseket megváltoztatva elrendelte mind az 5 gyanúsított letartóztatását – közölte a Fővárosi Főügyészség.

(MTI)