Megvan, megszavazza-e a magyar kormány az új uniós szankciós csomagot

Nahát!

Minden kormány elkötelezett abban, hogy elfogadják a 10. szankciós csomagot, a lőszerszállítás felgyorsításában és megnövelésében is egyetértettek

– közölte Josep Borrell uniós külügyi főképviselő Brüsszelben.

Borrell azt mondta, a tagállamok írásbeli eljárásban a következő napokban, a háború kitörésének első évfordulója (február 24.) előtt jóvá fogják hagyni az újabb szankciókat.

A lap szerint

a magyar kormány sem jelezte a fenntartásait

vagy blokkoló szándékát a külügyminiszterek ülésén, ahol nem Szijjártó Péter képviselte az országot, a külügyminiszter ugyanis inkább lángosozni vitte Dunakeszire a Kínai Kommunista Párt Központi Külügyi Bizottságának igazgatóját.

Az EU-s külügyi tanácskozás után Josep Borrell azt is mondta, hogy az Európai Bizottság hamarosan előterjeszti az európai lőszergyártás növelését célzó stratégiát, Ukrajnának ugyanis rengeteg hadianyagra, elsősorban lőszerre lesz szüksége a közelgő orosz offenzíva előtt. Borrell szerint Oroszország naponta 50 ezer lőszert használ el a fronton, szerinte az ukránok ennél jóval kevesebbet.

Borrell szerint Oroszország csapatokat von össze a fronton, 350 ezer katonát, majdnem kétszer annyit, mint amennyi ott volt a háború elején. Folytatnunk kell erős, megingathatatlan támogatásunkat Ukrajnának addig, amíg nem győznek – mondta.

(via 444.hu)

Valódi Hírek