DK: A Debrecenben élőknek kell eldönteni, létrejöjjön-e az akkumulátorgyár-beruházás

A távol maradt kormánypártoknak is üzent a DK képviselője.

„Debreceni vagyok és most az ő hangjukon szólok, az ő üzenetüket hozom, mert nem hallgatta meg őket sem a kormány, sem a fideszes képviselők, de még a polgármesterük sem”

– szólalt fel Varga Zoltán hétfőn a rendkívüli parlamenti ülésen.

Ahogy beszámoltunk róla, február 20-án ellenzéki kezdeményezésre rendkívüli parlamenti ülést tartottak többek között a debreceni akkumulátorgyár ügyében. A Fidesz-frakció hétfőn közölte, a kormánypárt nem vesz részt az ülésen.

A Demokratikus Koalíció képviselője szolidaritást kért a Parlamentben megjelent politikusoktól, kifejtette, a kormány üldöző háborút indított az akkumulátorgyár megépülését ellenzők ellen, akiktől Debrecen legjobb termőföldjét és az ott élők jövőjét venné el a gigantikus beruházás.

„A kormány és a kormánypártok azt hiszik, hogy Magyarország és benne Debrecen a

Fidesz és Orbán Viktor magánbirtoka,

az ott élők pedig zsellérek, akiknek kuss a neve és most a földből, a népből minél nagyobb hasznot akarnak kitaposni”

– fogalmazott.

A politikus felvetette, a kormány kivonta a területrendezési terv hatálya alól a debreceni és iváncsai akkumulátorgyárat, véleménye szerint azért, hogy kedvezzen a kínai vállalatoknak a beruházás mielőbbi megvalósításának,

miközben a gyár vízfogyasztására vonatkozó elemzések is eltűntek.

„Mit gondol Orbán Viktor? Mit gondol a kormány, hogy 12 év rombolás, állandó rablás után bármit megtehetnek akár Debrecenben is?”

– kérdezte Varga Zoltán.

A képviselő úgy nyilatkozott, hogy a debreceniek egy pártok felett álló népszavazással veszik fel a harcot a kormány akkumulátor-lobbija ellen, majd hangsúlyozta, az ellenzéki pártoknak nem szabad pártpolitikai törésvonalak mentén megosztani az embereket.

A politikus kijelentette, az Árnyékkormány szerint az akkumulátorberuházásokat mielőbb le kell állítani addig, amíg nem válnak nyilvánossá a kutatások, amelyek tartalmazzák a gyárak környezetre, az emberek egészségére, biztonságára és ingatlanjaik értékére vonatkozó hatásait. Varga Zoltán hangsúlyozta, majd az összes információ birtokában az ott élőknek kell dönteni a kérdésben.

(Facebook)

Valódi Hírek