„Ennyi hazugságot!”: Nagyon feldühítette a kommentelőket Orbán Brüsszel ellen hergelő posztja

Nem örültek neki.

A szombati évértékelője után vasárnap hosszú posztban hibáztatta Brüsszelt a kormányfő. Orbán Viktornak meggyőződése, hogy az inflációt, a magas energiaárakat nem más, mint a Brüsszel által „ránk szabadított szankciók” okozzák.

A miniszterelnök posztját változtatás nélkül közöljük:

„Ha az inflációt le akarjuk küzdeni, akkor a megértéssel kell kezdeni.

Miért van egész Európában infláció? A bajt Brüsszel szabadította ránk az energiahordozókra kivetett szankciókkal.

A betegség neve szankciós infláció, a vírus pedig a brüsszeli szankció.

A szankciók a brüsszeli háborús politika fegyverei. Oroszországot célozták meg, de Európát találták el. Nem volt olyan régen, amikor Brüsszelben azt ígérték, hogy ezek a szankciók elhozzák a háború végét. Eltelt egy év, és a háború vége nem közelebb jött, hanem egyre távolodik.

Azt is megígérték, hogy a szankciókat nem terjesztik ki az energiára. Aztán mégis megtették. A földgáz ára sokszorosára emelkedett, és augusztus végén elérte a 350 eurós szintet. Ez rekord, emberemlékezet óta nem láttunk ilyet. A helyzet ugyan javult, de a földgáz ára még ma is többszöröse a két évvel ezelőtti 20 eurós árnak.

Ráadásul – ezt kevesen tudják, de – Brüsszelben összekötötték a gáz árát a villamos energia árával. Hiába tiltakoztak a lengyelek és mi is. A gázárak emelkedése így rögtön az áram árának emelkedésével is együtt jár akkor is, ha az áramot nem gázturbinával, hanem napenergiával, széllel, vízenergiával, szénerőművekben vagy atomenergiával állították elő.

Ha már Brüsszel mindenképpen háborúzni akar,

akkor az infláció ellen kellene háborút vívnia. Nem teszi. Mi viszont folyamatosan vívjuk a magunkét. Már most vagy két tucat intézkedést hoztunk, amelyekkel védjük a családokat és a vállalatokat.”

Az írás nem aratott nagy sikert a kommentelők körében, a többség azonnal nekirontott Orbánnak. Mutatjuk a legjobbakat:

Valódi Hírek