Így riogat Orbán az évértékelőjében: Súlyos állításokkal hergeli a magyarokat

Szerinte a legveszélyesebb év lesz az idei.

A háború óta először tartott évértékelőt a magyar miniszterelnök. Szombaton a Várkert Bazárban délután három órakor kezdődött, egy órán keresztül beszélt a kormányfő.

„Közel két hete pusztító erejű földrengés rázta meg Törökországot és Szíriát, a baj hirtelen jön, nem kopogtat, egyszer csak ránk töri az ajtót”

így Orbán Viktor. A kormányfő megköszönte azoknak a magyar hősökneka munkáját, akik kimentek segíteni a mentésben.

Majd azzal folytatta, hogy sok minden történt az évben: választás, háború, energiaválság, infláció. Szerinte az a legfontosabb kérdés most, hogy az európai létben végbemenő változások, elveszik vagy meghozzák a magyarok életkedvét.

Úgy véli, a magyarok nem ilyen megbokrosodott világban akarnak élni, de tudja, „ez nem kívánságműsor”. Pedig szerinte minden olyan jól alakult már, például túljutottak a szocialista kormány ármányain, a beletörődő igénytelenségen, a rezsiválságon is.

Szót ejtett a 2022-es választásról is. Azt mondta, izzadtak rendesen, de úgy érzik, megérte. Hiába fogott össze a baloldal, és hiába küzdött ellenük Brüsszel, sőt hiába „gurítottak Gyuri bácsiék 4 milliár forintot”, lehet még ráfizetnek is, vélekedett.

„Ha 22 volt a legnehezebb akkor 23 lesz a legveszélyesebb év”

– mondta. Orbán két veszélyre figyelmeztetett: az egyik a háború, a másik az infláció. amiken túl kell jutnia az országnak.

Az orosz-ukrán háborúról azt mondta, ez az ő háborújuk, erkölcsileg is oké kimaradni. Leszögezte, hogy Magyarország békét akar, és bár mi is a nyugati világ része vagyunk, de ő úgy tudja,

a nyugati világ a háború pártján áll.

„Nincsenek illúzióink, nem vagyunk naívak, se 68-as világgyerekek, se álmodozó pacifisták, és tudjuk, hogy a tárgyalások nem az ukránok és oroszok között fognak megtörténni. Béke akkor lesz, ha az oroszok és amerikaiak tárgyalnak egymással”

– fogalmazott.

Orbán részletesebben beszélt az inflációról is. Szerinte azt Brüsszel és az elhibázott szankciók okozták. (Arra azonban nem tért ki, hogy rekorderek vagyunk benne.)

Azt mondta, az infláció nem kivédhetetlen istencsapása, de nem szabad tőle megijedni, és nem kell beletörődni sem.

A beszéde végén a pedofíliáról is beszélt.

„A pedofiliára nincs bocsánat, a gyerek szent és sérthetetlen, és a felnőttek dolga, hogy őket bármi áron megvédjék. Nem érdekel bennünket, hogy megbolondul a világ, és miféle visszataszító hóbortoknak hódolnak egyesek”

– húzta alá. Az ügyben jogszabály-módosításokat ígért. Szerinte a szülőket és a pedagógusokat is be kell vonni, hogy ezt a harcot meg lehessen vívni.

„A genderprograpangada a legveszélyesebb dolog, ami a gyerekeinkre leselkedik”

zárta beszédét Orbán, amit hatalmas tapsvihar követett.

A kormányfő évértékelőjét itt tudod nézni:

Valódi Hírek