Rendkívüli: Feljelentést tesznek Rogán Antal kabinetfőnökének lehetséges korrupciója miatt

Egyre közelebb érnek a szálak a nagyvadhoz.

Stummer János hivatali vesztegetés elfogadásának gyanúja miatt feljelentést tesz, miután Rogán Antal kabinetfőnökének neve váratlan helyen bukkant fel — közölte a Momentum politikusa pénteki Facebook-bejegyzésében. Mint írta, Polt Péter nem tette meg az egyre dagadó botrány újabb fejleménye kapcsán a feljelentést, így azt ő teszi meg helyette.

Stummer János bejegyzését változtatás nélkül idézzük alább:

VALAKI-VALAMIÉRT ITT EGY AUTÓT MEGKAPOTT, de a hivatali vesztegetés elfogadásának vádja mégis kimaradt az ügyészség vádiratából a ma kezdődő Völner-Schadl-ügyben. Én most pótolom Polték figyelmetlenségét.

M. V. negyedrendű vádlott Schadl György sofőrje-asszisztense-jobbkeze volt. Volt neki egy kis notesze, ahová a fontos feladatait írta. Ebben a noteszben az olvasható, hogy Nagy Ádámot fel kell hívnia, s el kell hozzá vinnie egy autót.

Nos, Rogán Antalnak történetesen van egy Nagy Ádám nevű kabinetfőnöke, a kabinetfőnök családjának pedig éppenséggel

pont azon a címen van háza, ami a sofőr noteszében szerepel.

Ha az ügyészség körültekintő munkát akar végezni, minden szálat, tartson az lefelé, vagy éppenséggel fölfelé, de fel akar göngyölíteni ebben a korrupciós ügyben, akkor ennek a vonalnak is utánamegy, nem pedig kihagyja a vádemelésből. Úgy tűnik, mégis ez utóbbi történt.

Úgyhogy ehhez a nagy csinnadrattával beharangozott korrupciós perhez kapcsolódóan én most kisegítem a mi feledékeny ügyészségünket, és benyújtok egy feljelentést ismeretlen tettes ellen, hivatali vesztegetés elfogadása miatt. Egészen pontosan ezzel a szöveggel:

>>Tisztelt Eljáró Hatóság!

Ismeretlen tettes ellen hivatali vesztegetés elfogadása miatt kívánok feljelentést tenni.

A Völner-Schadl-ügy nyomozati anyagában, az ügy negyedrendű vádlottjának naplóbejegyzései között szerepel egy 2021. április 23-ra rögzített feladat, amely szerint M. V.-nek el kell szállítania egy autót egy Nagy Ádám nevű férfinak.

Meglátásom szerint ez a cselekmény jogsértő volt és kimeríti a Btk. 294. §-ban rögzített hivatali vesztegetés elfogadásának bűntettét. Kérem a hatóságot, hogy az ügyet vizsgálják ki.<<

(Stummer János/Facebook)

Valódi Hírek