Meglepő fordulat: Így döntött a bíróság a balatoni luxuslakások építéséről

Megmenekült a magasfal.

Egyelőre nem épülhetnek tovább a balatonaligai magaspartra tervezett hatszintes társasházak — szúrta ki a hvg.hu az Aligai Fürdőegyesület (AFE) Facebook-bejegyzését.

A társasházak építésének felfüggesztését a Pécsi Törvényszék rendelte el az egyesület kezdeményezésére.

Az AFE azért forult bírósághoz, mert szerintük a több mint száz lakást tartalmazó épületek megépítése az aligai löszfal megbontásával jár. A bíróság mostani döntése alapján a löszfal egyelőre megmenekül.

A civil szervezet bejegyzését változtatás nélkül közöljük:

SIKERÜLT! A bíróság kimondta, a megkezdett építkezést fel kell függeszteni!!

Az aligai magaspartra tervezett 105 lakásra kiadott építési engedélyt az AFE bíróságon megtámadta. Azonnali jogvédelem elrendelését kértük annak érdekében, hogy a január 31-én megkezdett építkezés -amely az aligai löszfal megbontását is tartalmazza- ne folytatódhasson.

A bíróság az azonnali jogvédelmet megadta, az építkezést le kell állítani; egyelőre a magaspart megmenekült.

A végzés kimondja: a magaspart megbontásának környezeti hatása minden egyéb körülménytől függetlenül megállapítható, az közvetlenül érinti azt a közérdeket, amelyet a bíróságnak, mint védendő értéket, a Kp. 51. § (3) bekezdés alapján figyelembe kellett vennie.

A teljes végzést a kommentek között közzétesszük. Az ügy valószínűsíthetően bírósági perrel fog folytatódni.

Mindeközben a Balatonvilágosi Önkormányzat rendkívüli testületi ülést hívott össze, a polgármester által beadott előterjesztés szerint az önkormányzat nem kíván perbe lépni a magaspart megőrzésének érdekében. Pedig a magaspart menthető, még nincs késő, kérjük a balatonvilágosi képviselők támogatását!!!

Valódi Hírek