Ujhelyi István: A Fidesz egyik EP-képviselőjének barátját tartóztatták le a brüsszeli korrupciós botrányban

Így vágott vissza az őt ért vádakra a független EP-képviselő.

Az Origo kedden megjelent cikkében azt állította: Ujhelyi István barátját tartóztatták le a brüsszeli korrupciós botrányban. A független EP-képviselő kiakadt az irományon, ugyanis Facebook-posztja szerint a megkérdezése nélkül akarja belerángatni a Fidesz Eva Kaili és más EP-képviselők büntetőügyébe.

Ujhelyi István a ma megjelent írásra egy parodisztikus poszttal vágott vissza, amelyet változtatás nélkül idézünk alább:

‼️‼️ Hoppà! A Fidesz egyik EP-képviselőjének barátját tartóztatták le a brüsszeli korrupciós botrányban! ‼️‼️

❎ Most derült ki, hogy Tóth Edina fideszes EP-képviselő nemcsak, hogy alelnöke volt korábban annak a mesterséges intelligencia kérdésével foglalkozó parlamenti különbizottságnak, amelynek a korrupciós botrányba keveredett Eva Kaili is aktív tagja volt, de fotó bizonyítja azt is, hogy a korrupciós botrány másik – immár letartóztatott – szereplőjével,

Marc Tarabellával is közeli kapcsolatban állt!

A botrány kirobbanása előtt néhány nappal például Tóth Edina fideszes EP-képviselő és Marc Tarabella egy ománi delegációval tárgyaltak az Arab-félszigettel fenntartott kapcsolatokért felelős csoport tagjaiként. Hogy pontosan mi zajlott ezen a tárgyaláson, azt egyelőre nem tudni.

Egyértelmű azonban, hogy a Fidesz EP-delegációjának egyik tagja szoros kapcsolatban volt a brüsszeli korrupciós botrány főszereplőivel, eddig hiába is tagadták és próbálták a szőnyeg alá söpörni, illetve eltitkolni ezt a kapcsolatot!

☝️ Ugye, mekkora hülyeség mindez?

Pedig valós tényeket tartalmaz, pusztán tudatosan és kiferdítve egymás mellé helyezve. Úgy, ahogyan az elmúlt hónapokban a Fidesz-média (bátor névtelen szerzői) igyekeznek minden lehetséges eszközzel belerántani engem és más ellenzéki EP-képviselőket is a valóban súlyos korrupciós ügybe.

Végtelenül szánalmas, ahogyan közös parlamenti (nem magán) fényképekkel és parlamenti programokon való közös részvétellel akarják azt sejtetni, mintha nekem vagy ellenzéki kollégáimnak a parlamenti munkán túl is köze lett volna a korrupciógyanúba keveredett, egykori képviselőkkel.

Amit az Origo nevű portál például ma közölt rólam – a megkérdezésem nélkül ráadásul -, az már nem csupán a sajtóetikát sérti, de

konkrétan büntetőjogi határátlépés is.

👉 Az alábbi montázzsal és illusztratív szöveggel arra akartam rámutatni, hogy amit a kormánymédia művel, az milyen rendkívül nevetséges és milyen rendkívül pitiáner. Lelkük rajta, őket minősíti.

Hétfőn hasonló tartalom született Rónai Sándorral kapcsolatban. Ujhelyit az ő reakciója inspirálhatta a mai posztja megírásakor.

(Ujhelyi István/Facebook)

Valódi Hírek