Hatalmas botrányt okozott Orbán EU-s biztosa: Azonnali lemondásra szólították fel Várhelyit

Az a fránya mikrofon.

Az Európai Parlament keddi plenáris ülésén szólalt fel Várhelyi Olivér, a beszédét követően azonban elfelejtette kikapcsolni a mikrofonját, ezzel kellemetlen pillanatot okozva magának.

Hány hülye van még?

– kérdezte saját magától Várhelyi, azonban bizonyára nem számított rá, hogy ezt más is hallja.

A DK-s Rónai Sándor már kedd este lemondásra szólította fel, azóta pedig még több „lehülyézett” EP-képviselő szólalt meg az ügyben.

Delara Burkhardt német EP-képviselő Rónai Twitter-bejegyzésére válaszul írta azt, hogy az EP elnökének cselekednie kell.

Egy liberális EP-képviselő is lemondásra szólította fel Várhelyit, Ursula von der Leyent, a Bizottság elnökét pedig cselekvésre.

Egy másik német képviselő szimplán von der Leyennek címezte mondanivalóját:

Az EP EU-Törökország közös parlamenti bizottságának társelnöke többször dolgozott már együtt Várhelyivel, így várja az Európai Bizottság reakcióját az ügyre.

Tineke Strik holland EP-képviselő szerint ő egy volt a lehülyézett képviselők közül, mert arra kérte a magyar biztost, hogy szankcionálja meg Milorad Dodik boszniai szerb politikust, amiért közeli kapcsolatot épol Putyinnal. Emlékeztett: az EP tavaly arra kérte a Bizottságot, hogy vizsgálják meg Várhelyi munkáját. Szerinte most itt az idő, hogy a Parlament is cselekedjen.

(via rtl.hu)

Valódi Hírek