Oktatási szakemberekkel tárgyalt az árnyékkormány csütörtökön

Ezzel keresik a választ a rendszerszintű problémákra.

Csütörtök délután Barkóczi Balázs oktatási és kulturális árnyékminiszter meghívására oktatási szakemberek érkeztek az árnyékkormánnyal való egyeztetésre, amely során a magyar közoktatásban tapasztalható rendszerszintű problémákat járták körül.

A konferenciasorozatot az árnyékkormány kezdeményezi több szakpolitikai tárgykör mentén. Céljuk, hogy az adott területen dolgozó és kutató szakemberek véleményét becsatornázzák a saját politikai programjukba.

„Amikor megalakítottuk az Árnyékkormányt, azt mondtuk, hogy nemcsak programban, hanem politikai kultúrában is mást mutatunk. Azt, hogy milyen, amikor egy kormány nemcsak az uralkodáshoz ért, hanem a kormányzáshoz is.

Ezért döntöttük el, hogy

konferenciasorozatot indítunk,

ahol a legfontosabb dolgainkat Magyarország és a világ legkiválóbb szakértőivel vitatjuk meg.

A tegnapi eszmecsere az oktatásról szólt. Büszke vagyok, hogy Barkóczi Balázs oktatási és kulturális árnyékminiszter többek között Nahalka István oktatáskutatóval, iskolaigazgatókkal és a legnagyobb pedagógus szakszervezetekkel azt

a szakmai párbeszédet teremti újra,

amely majd a kormányzásunk alapját is adja.

A következő hetekben-hónapokban még sok-sok hasonló konferenciát szervezünk. Van remény, és mi bebizonyítjuk, hogy lehet becsületesen kormányozni.”

(Dobrev Klára/Facebook)

Valódi Hírek