Mi történt? Toboroz a honvédség

Fiatalokat várnak.

Toborzásba kezdett a honvédség. Azzal indokolják, hogy szeretnék, ha többen megismernék, milyen életpálya-lehetőségeket kínálnak. Közleményükben azt írták:

„A háború, a migráció és az Európát érő biztonsági kihívások rámutattak, hogy a veszélyek korát éljük, a béke és a biztonság felértékelődött. Magyarország biztonságának és védelmének megerősítése érdekében a Magyar Honvédség megerősítése,

megfiatalítása és modernizálása kiemelt feladat.”

A honvédségnél egyébként jelentleg is zajlik a „fiatalítás”. Egy új kormányrendelet lehetővé tette a honvédelmi miniszternek, hogy felmentse az öregkatonákat.

Februárban az alakulatparancsnokok pontozása is elkezdődött, ami azt jelenti, hogy a 45 évnél idősebb, legalább 25 éve szolgáló beosztottakat kell értékelniük öt szempont alapján.

A menesztések mögött egyesek NATO-mentesítést látnak. A DK-s Vadai Ágnes beszélt erről korábban, szerinte a kormányrendelet megrendíti a honvédség harci erkölcsét.

A honvédség olyan fiatalokat vár, akiknek az egyéni fejlődésen túl fontos a közösség, a bajtársiasság, a fiatalos szemlélet, és emellett a high-tech haditechnikai eszközök iránt is érdeklődnek.

Valódi Hírek