Szívszorító videó: Így mentettek ki egy kiskutyát a törökországi földrengés után a romok alól

Lefilmezték a kiszabadítás pillanatait.

Folyamatosan beszámolunk a február hatodikán Törökországban és Szíriában lezajlott, Richter-skála szerinti 7,8-as erősségű földrengést követő mentésről. Az eset után nemzetközi akció indult a romok alatt rekedtek kimenekítésére.

Már hét magyar kutató-mentő egység dolgozik a katasztrófa által sújtott területeken a túlélők megmentésén Törökországban, így összesen már 156 főből és 28 kutyából áll a mentésben résztvevő magyar kontingens, akik eddig 31 főt emeltek ki élve a törmélekek alól.

Csütörtök hajnalra a 15 ezret is meghaladta a hét eleji törökországi és szíriai földrengések halálos áldozatainak száma a török hatóságok közlése szerint.

Recep Tayyip Erdogan török államfő szerdán a térségbe látogatott. Az ország hatóságait bírálatok is érték, hogy nem cselekedtek kellő hatékonysággal a katasztrófa bekövetkezte után.

Az elnök elismerte, hogy voltak hiányosságok a hatóságok reagálásában, de hangoztatta, hogy egy ilyen méretű katasztrófára lehetetlen felkészülni.

Arra kérte a lakosságot, hogy ,, ne üljön fel a provokációknak, és a katasztrófavédelem tájékoztatását kövesse.”

„Ma az egység, a szolidaritás ideje van” – mondta, és bejelentette, hogy a károsult családoknak 10 ezer török líra (mintegy 192 ezer forint) anyagi támogatást nyújtanak.

A szörnyű tragédia után nemzetközi mentőakció akció indult, amelyben a magyarok is nagy erőkkel vesznek részt. A Reuters megrendítő videót közölt arról, ahogyan egy romok alá szorult kiskutyát kiemelnek.

Videó:

Valódi Hírek