Németh Szilárd hátba szúrja Csepel fideszes polgármesterét: Elképesztő húzásra készülhet a rezsibiztos

Folytatódik a fideszes belháború.

Borbély Lénárd csepeli polgármester és helyettese, Ábel Attila továbbra sem tudja, hogy tagja-e még a Fidesznek. Hivatalos értesítést ugyanis eddig csak arról kaptak, hogy valaki kezdeményezte a helyi alapszervezet feloszlatását.

A feloszlatott helyi szervezetek tagjait egyúttal a pártból is kiteszik. Borbély Lénárdnak Németh Szilárd választókerületi elnöktől kell majd kérnie az újrafelvételt, akivel évek óta csatázik és aki vélhetően a feloszlatást kezdeményezte.

A szóbeszéd szerint Borbély Lénárd, ha nem veszik fel,

arra készülhet, hogy függetlenként vág neki 2024-ben a választásoknak.

Ez nem lenne példátlan: nagyon hasonló eset történt 5 éve Hatvanban is. Borbély azonban nehezebb helyzetben van, Németh Szilárd ugyanis több önkormányzati fejlesztés megakadályozása mellett egyre több ingatlant gyűjtött be. Ráadásul Németh elérte, hogy a képviselő-testületben a kormánypárti képviselők együttműködjenek az ellenzékiekkel, és a polgármester minden javaslatát leszavazzák.

Ennél is nehezebb feladvány lesz az idei költségvetés elfogadása, amelynek tervezete a Népszava információi szerint már elkészült és a február 23-i testületi ülésen napirendre is kerül. Borbély Lénárd már puhítja a frakciókat, de így is kevés az esély arra, hogy elnyeri a többség támogatását. A jóváhagyott költségvetést március 15-ig meg kell küldeni a kincstárnak. Ha nem érkezik be, akkor a kormányhivatal

eljárást kezdeményez a bíróságnál.

A Népszava szerint elképzelhető, hogy végül feloszlatják a képviselő-testületet, sőt, az is lehetséges forgatókönyv, hogy Németh inkább átengedi a helyi hatalmat az ellenzéknek — bár ezt nem tudni, milyen módon –, ha cserébe elnézik neki az önkormányzati vagyon kimentését.

(via Népszava)

Valódi Hírek