Videóval: Forrnak az indulatok Nyíregyházán – óriási tömeg szidalmazza a Fideszt az akkumulátorgyár miatt

Követelik, inkább Felcsútra vigyék a gyárat.

Áll a bál a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kormányhivatal épülete előtt, a Nyíregyházára tervezett akkumulátorgyár miatt. A Népszava beszámolójában arról írt, hogy

több száz ember tiltakozik a helyi kormányhivatal épületénél,

azok után, hogy a gyár ügyében elrendelt közmeghallgatás időpontja előtt bezárták a főbejáratot. Az üvegajtók közé rekedt embereket sem az utcára, sem az épületbe nem engedték kijutni.

Többen elkezdték rúgni az az üvegajtókat, és követelték, hogy engedjék be az embereket. Az épületben zajlik a közmeghallgatás, a helyszínt már rendőrök biztosítják. A kívül rekedt tömeg között van Apáti István jobbikos országgyűlési képviselő is, továbbá számos újságíró és forgatócsoport — tudósított a lap.

„Ispánság van, meg vármegye, lassan jönnek majd a darutollas csendőrök is”

— kiáltotta ingerülten egy idős asszony.

A helyszínen rendkívül elszabadultak az indulatok, többen SOS feliratú kartontáblákat emeltek a magasba, így jelezve helyzet komolyságát. Az összes jelenlévő szidja a Fideszt és a kormányt, már az egészségügy, és az oktatás kérdései is szóba kerültek a tiltakozók között.

„Így működik ez az egész ország!”

— üvöltötték többen.

„Mi vagyunk Kína-Európa pöcegödre!! Hazaárulók! Vigyétek Felcsútra!”

— többek között ilyen feliratú transzparensekkel tiltakozik a kormányhivatal előtt a tömeg.

Mint írták, egy rendőrezredes azzal próbálta megnyugtatni a tüntetőket, hogy majd később összehívnak egy másik közmeghallgatást, de nyugtatási kísérlete nem járt sikerrel. Apáti Istvánon kívül Bakos Bernadett LMP-s képviselő is kiszorult az épületből, végül őket később beengedték a meghallgatásra.

Korábban egyébként hangsúlyozták, hogy országgyűlési képviselőként nem tilthatják ki őket a rendezvényről, joguk van felszólalni, részt venni rajta, sokáig ennek ellenére sem engedték be őket.

A tiltakozók kiemelték, hogy ez a módszer, amivel elzárják őket a közmeghallgatástól, azt jelzi, hogy van mit titkolniuk az akkumulátorgyár ügyében. Máskülönben találtak volna egy nagyobb helyiséget, hogy mindenkinek lehetőséget adjanak, hogy elmondhassa véleményét.

Többen úgy értékelték, hogy szerintük így

a közmeghallgatás törvénysértő,

hiszen nem kaptak lehetőséget a helyi lakosok, hogy feltehessék kérdéseiket.

A Népszava helyszíni tudósítása itt tekinthető meg:

(nepszava.hu nyomán)

(Kiemelt kép: szabolcsihir.hu)

Valódi Hírek