Megindult a végelszámolás a Fidesz egyik táskás embere által irányított cég ellen

Hivatalos.

Január 25-én hivatalossá vált, hogy a Helikon Kastélymúzeum Közhasznú Nonprofit Kft. ellen végelszámolás indult, ugyanis a döntést bejegyezték a cégbíróság adatai közé. Az Építési és Beruházási Minisztérium ennek végrehajtására a Nemzeti Reorganizációs Nonprofit Kft.-t jelölte ki.

A Helikon Kastélymúzeum vezetője Pálinkás Róbert, a Zala Vármegyei Önkrományzat egyik fideszes képviselője. Ő felel a megyében az uniós és a magyar forrásokból megvalósuló fejlesztésekért is.

Az ügyben Weller-Jakus Tamás, a vármegye jobbikos közgyűlési képviselője is megszólalt. Posztját változtatás nélkül idézzük alább:

„Ugye emlékeznek még tavalyi utolsó posztomban, melyben a keszthelyi Festetics Kastélyt üzemeltető gazdasági társasággal és ügyvezetőjével Pálinkás Róberttel foglalkoztam! A decemberi posztomat úgy zártam, hogy még sok-sok érdekességet fog tartalmani számunkra az idei esztendő.

⛔️És íme január 25-én bejegyezték a Helikon Kastélymúzeum Közhasznú Nonprofit Kft.-nek a végelszámolását! Mit is jelent ez? 🤔

A végelszámolás egy fizetőképes gazdasági társaság jogutód nélküli megszűnését célozza a hitelezők kielégítésével. A gazdasági társaság legfőbb szerve az Építési- és Beruházási Minisztérium 2022. december 21-én – Karácsony előtt pár nappal – a cég végelszámolása mellett döntött 2023. január 1. dátummal. Végelszámolónak a Nemzeti Reorganizációs Nonprofit Korlátolt Felelősségű Társaságot jelölte ki.

✅A végelszámolás kezdő időpontjában, melyet a legfőbb szerv határozatában állapít meg, a cég vezető tisztségviselőjének megszűnik a megbízatása. Az ő helyébe lép a végelszámoló. A vezető tisztségviselő 45 napon belül köteles elvégezni a törvény által rá kiszabott számviteli feladatokat, illetve köteles eleget tenni tájékoztatási és iratátadási kötelezettségének.

✅ Összegezve Pálinkás Róbert elvtárs jogviszonya 2023. január 1-én megszűnt… Itt az emberben felmerül egy jogos kérdés! A gazdasági társaság pénzügyi beszámolóit nézve nem volt veszteséges (kivéve a Covid időszakát).

Végelszámolni nem veszteséges cégeket, akkor szoktak, ha valamit el szeretnének tüntetni nyom nélkül… Vajon mi történhetett a keszthelyi Festetics Kastély falai között az elmúlt több mint egy évtized során, amelynek a vége az lett, hogy Pálinkás Róbert Zala megye „fővadásza” munkanélkülivé vált…. Hamarosan ezt is megtudjuk!”

(Weller-Jakus Tamás/Facebook/Nyugati Fény)

Valódi Hírek