Dobrev Klára: A politikában csak egy erős csapat tud sikeres lenni (+videó)

Szerinte ezt mutatják meg az árnyékkormánnyal.

A politika csapatmunka. Tudom, hogy az emberek mindig a plakátokon szereplő embereket látják, de muszáj megmutatni, hogy egy erős politikai közösség, egy erős csapat tud csak sikeres lenni.”

— mondta Dobrev Klára, a DK EP-képviselője és árnyék-miniszterelnök szerda este az Egyenes Beszédben arra a kérdésre, hogy mostanában miért szerepel kevesebbet a tv-ben.

Hozzátette: nagy erővel dolgoznak a nyár óta azért, hogy összerakják azt a politikai oldalt, amely

sikeresen tud alternatívát mutatni

a Fidesszel szemben.

„Drámai bajban van az ország, és pontosan meg lehet mutatni, hogy a bajt a jelenlegi kormány okozza.”

— jelentette ki Dobrev. Elmondása szerint az árnyékkormány pont ezt akarja megmutatni, hogy lehetne másképp is csinálni.

A műsorban az is szóba került, hogy kibővült az árnyékkormány: a Párbeszédből frissen leigazolt Kocsis-Cake Olivio környezetvédelmi ügyekkel foglalkozó árnyékkormánybiztos lett.

„Az árnyékkormány hatalmas csapatot igényel. Látva, mekkora bajban van most ebben a percben a közigazgatás, az elmúlt 12 évben hogyan rombolta össze az Orbán-kormány, egy nagyon nagy csapatra van szükség, amikor majd átvesszük a kormányrudat.”

— mondta a politikus.

Dobrev azt is cáfolta, hogy nagyon DK-központú az árnyékkormány. Arról beszélt, hogy mindig csak az a hír, ha egy politikus csatlakozik, de ahogy eddig is, a következő hónapokban is mindenki láthatja majd, hogy minden egyes ágazatban civil szervezetekkel, szakértőkkel ülnek le.

Azt is hozzátette, hogy szerinte ma az ellenzéki oldalon jobb szakértők vannak, mint a kormányoldalon, de még senki sem szervezte őket egységes erővé.

Elmondta: a DK-ba átlépőknek három dolgot ígér, munkát, munkát és munkát; jövedelmet nem tudnak adni az árnyékkormányban dolgozóknak.

Ezután áttértek az uniós pénzek kérdésére.

„Tíz éve soha nem látott európai pénzeső zúdult Magyarországra. És ez a pénz hol van? Jobb lett a magyar egészségügy, jobb lett az oktatás? Javultak a versenyképességi mutatók? Jobban élnek az emberek? 10 év fejlesztéspolitikai pénze gyakorlatilag eltűnt a kukába.”

— fogalmazott.

Videó:

Valódi Hírek