Palkovics László lemondásával hatalmas veszélybe került a kedvelt sport magyar állomása

Kinek mit intézett a kormánya.

Hiába a hatalmas érdeklődés az idei Formula-1-es magyar futamra, veszélybe került a magyarországi nagydíj jövője — derült ki a Világgazdaság cikkéből.

A lap felkereste a Hungaroring Sport Zrt.-t, akik azt közölték, hogy az összes jegyet eladták a futam vasárnapi napjára.

„A Formula–1-es Magyar Nagydíj vasárnapi versenynapjára eladtuk az összes háromnapos bérletet, napi ülő- és állójegyet, vagyis nincs már több jegyünk. Ez összesen 100 ezer néző biztonságos belépését teszi lehetővé a futamra”

— jelentették ki.

A magyar nagydíj jövőjének érdekében fejleszteni kellene a mogyoródi pályát és annak infrastruktúráját. A tervek elkészültek, de életbe lépett a kormányzati beruházási stop.

Gyulai Zsolt, a Hungaroring vezérigazgatója elmondta, hogy február végéig kellene dönteni a 2027-ben lejáró szerződés meghosszabbításáról, amely magába foglalná a pálya felújítását is.

Szerinte a cég nehéz helyzetben van, ugyanis az elmúlt 12 évben ötször volt változás a tulajdonosi jogokat gyakorló tárcában vagy annak élén.

Palkovics László lemondásával és a Technológiai és Ipari Minisztérium megszűnésével az Energiaügyi Minisztériumhoz került a vállalat, de még nem biztos, hogy ez lesz a végleges helye, a döntési mechanizmus pedig lelassult.

Gyulay szerint mindez nagyon rosszkor jött, hiszen a szerződés meghosszabbítására február végig van lehetőség, ehhez pedig az államnak garanciát kell vállalnia.

Ebben a helyzetben különösen is erős felhatalmazások kellenek, hiszen az idő szűk, és ha elszalasztjuk ezt az alkalmat, akkor bármi előfordulhat a mostani világban.

Valódi Hírek