Itt a bejelentés: Niedermüller Péter elárulta, mit tervez a következő választási ciklusra

Fontos témákat fejtett ki a kerületi vezető.

Újraindul 2023-ban a VII. kerületi polgármesteri posztért a DK támogatja ebben – ezt nyilatkozta Niedermüller Péter a Telexnek.

„Hogy aztán ez közös ellenzéki indulás lesz-e, az már más kérdés. Egyelőre tárgyalások sincsenek, de azok nem is az én szintemen fognak eldőlni, a pártvezetőknek kell megegyeznie.

Azt viszont nyugodtan kijelenthetem, hogy a DK nem fog lemondani a VII. kerületről”

– fogalmazott.

Beszélt a kormány rezsitámogatásáról, amelyet a budapesti DK-s kerületek közül egyedül az övé kapott meg:

„Kaptunk 300 millió forintot, de ezzel egy időben 600 millióra nőtt a szolidaritási hozzájárulásunk. Ha úgy vesszük, „csak” 300 millióval kell több adót fizetnünk. …

Azt kell mondjam, hogy persze jó a 300 millió, de valójában fel sem tűnik a nagy egészben. Nagyságrendileg 40 milliárdos a kerület éves költségvetése, ha az összes önkormányzati intézményt beleszámítjuk, 1,2-1,3 milliárd forinttal nőttek a kiadásaink az elszálló energiaárak miatt”

– szögezte le.

Elmondta azt is, hogy Gyurcsány Ferenc tud mindent a kerület ügyeiről, 10 naponta szoktak is beszélni. Kérdezték arról is, hogy mintha a pártelnök nem lenne elégedett Karácsony Gergely teljesítményével.

„A főpolgármester minden erőfeszítése arra irányul, hogy a többséget sikerüljön az általa fontosnak ítélt ügyek mellé állítani. Azt gondolom, hogy sokkal hatékonyabban ezt nem lehetett volna menedzselni”

– mondta ezzel kapcsolatban, hozzátéve, hogy a DK-ban nem látja a szándékot, hogy felépítsenek egy ellenjelöltet.

A politikus elmondta azt is, hogy van egy álma:

szeretné, ha Belső-Erzsébetvárosban megszűnne az átmenő autóforgalom. Mint mondta, egyértelműen kiáll a körúti bringasávok mellett. Emellett a kocsmaturizmusról is hosszan beszélt.

A teljes interjút >>ITT<< tudod elolvasni.

Valódi Hírek