Így szembesítette a pusztítással Putyin magyarországi helytartóját a Momentum

A párt szerint fontos, hogy a kormány határozottabban kiálljon a természetes szövetségesei mellett.

Tompos Márton, a Momentum politikusa és a párt aktivistái látványos akciót tartottak Oroszország budapesti nagykövetsége előtt. A politikus ezzel kapcsolatban Facebookra is feltöltött egy videót, és az eseményről közleményt is eljuttatott portálunkhoz a párt.

Novemberben én is Ukrajnában jártam és személyesen szembesültem a háborús szenvedéssel. Elvesztett családtagok, rokonok, barátok, lebombázott lakóházak és megrongált infrastruktúra

– mondta a Facebookra feltöltött videóban a Momentum politikusa a nagykövetség előtt, miközben a párt aktivistái a háborús pusztításról készült képeket tartottak fel.

A szóvivő szerint itt az ideje, hogy a magyar kormány határozottabban álljon ki Ukrajna, a NATO és EU partnereink mellett.

Ezért a Momentum néhány tagjával még ebben a hónapban visszautazunk Ukrajnába, hogy ott a kárpátaljai magyaroknak és ukránoknak segítsünk, hogy legyen mivel áramot termelniük és fűteniük

– számolt be Tompos a párt által indított adománygyűjtésről, illetve arról, miért visz aggregátorokat és invertereket a háborút elszenvedő Ukrajnába.

(Tompos Márton/Facebook)

Valódi Hírek