Ujhelyi István kegyetlenül kiosztotta a vele kapcsolatban korrupciót kiáltó fideszeseket

Kemény szavak.

Facebook-bejegyzést közölt Ujhelyi István, amelyben a vele kapcsolatban korrupciós botrányt emlegető fideszes politikusoknak, illetve a hozzájuk csatolt kormánypárti médiumoknak üzent.

A volt MSZP-s, immáron pártonkívüli politikus üzenetét közlemény formájában is eljuttatta lapunkhoz, amelyet alább közlünk:

„👉 Nicsak, hát Ti is?!

❎ Azzal próbálkozik a fideszes média, hogy néhány ellenzéki képviselőtársammal együtt most engem is összemaszatoljon az EP bizonyos politikusai körül kialakulóban lévő — valóban súlyos — korrupciós üggyel. Küszködésük jóízű kacagást okozott.

Azt sikerült ugyanis felmutatni, hogy személyesen ismertem a botrány egyik főszereplőjét, a szintén EP-képviselő Eva Kailit; sőt, még közös fotón is szerepeltem vele, miután mindketten tagjai voltunk anno az EU40, vagyis a negyven év alatti/körüli fiatal EP-képviselők csoportjának.

Szeretném leleplezni akkor ezt a sötét hálózatot:

ebben a csoportban számos EP-képviselő vett részt a korábbi ciklusokban, olyan sötét és ezek szerint szintén a korrupció dagonyájába süppedt politikusok, mint például a fideszes Gál Kinga, a fideszes Gyürk András, a fideszes Deli Andor, vagy épp a szintén fideszes Kósa Ádám.

❎ De tudok ennél is durvábbat! A korrupciógyanúba keveredett Eva Kaili korábban tagja volt annak a parlamenti különbizottságnak, amely a mesterséges intelligencia kérdésével foglalkozik:

ennek a testületnek jelenleg

egyetlen magyar tagja van, a fideszes Schaller-Baross Ernő,

korábban pedig a szintén fideszes Tóth Edina volt az egyik alelnöke. Hoppá! Vajon milyen sötét üzelmek mehettek a tanácskozások szüneteiben?! Ugye, milyen nevetséges ez az egész?

❎ Az Európai Parlamentben 705 képviselő dolgozik, az S&D-frakcióban 145 politikus. Utóbbiak közül sem ismerek mindenkit érdemben, elsősorban azokkal vagyok aktív, nem felületes kapcsolatban, akikkel a közös munka összeköt. Felelősséget vállalni pedig végképp nem dolgom azért, amit mások tesznek.

Korrupciógyanúval összekoszolni engem azért, mert közös frakcióban ültem egy botrányba került képviselővel,

nem csak otromba és jogsértő, de végtelen szánalmas is.

Csak feltételezni tudom, hogy a kormányzati sajtó vajon miként fogja kezelni majd szegény Varga Judit minisztert, akinek nemcsak, hogy közös fotója van a kenőpénzeket átvevő Völner Pállal, de konkrétan a miniszter-helyettese, a mindent tudó jobbkeze volt eddig a szaktárcánál.

Arra meg gondolni sem merek, hogy vajon milyen vesszőfutás elé nézhet Orbán Viktor miniszterelnök, aki még mostanában is mosolyogva ölelgeti azt a Simonka Györgyöt, akire legutóbb több mint nyolc év börtönt kért a vádhatóság egy több mint egymilliárdos csalással összefüggésben.

☝️ Szerintem elég a komolytalankodásból, kedves fideszes kollégák.”

(Ujhelyi István/Facebook)

Valódi Hírek