Bréking: Kirúgták a vezérigazgatót az egyik nagy állami cég éléről

Már meg is van az utódja.

A közlekedési témákban mindig jól értesült Városi és Elővárosi Közlekedési Egyesület adta hírül elsőként, hogy

elbocsátották Keresztes Pétert, a MÁV-Start vezérigazgatóját.

A vezető mindössze két hónapot tölthetett a cég élén.

A VEKE komoly kritikát fogalmazott meg — a szervezettől megszokott karcos stílusban — a lemondott vezető tevékenységéről, amelyet alább idézünk:

A hírek szerint távozni kényszerül a MÁV-Start éléről Keresztes Péter, alig két hónappal éli túl a nagyzolásban és narcizmusban hasonló kaliberű nagy eszmetársát, Vitézyt.

Azért nem kell aggódni, nem fog éhen halni, valami tanácsadói sarzsival azért megkínálják, hiszen senkit nem hagynak az út szélén, különösen, ha az az előző miniszter lieblingje volt.

Keresztes felfoghatatlan mértékű károkat okozott eddig a vasútnak és a közösségi közlekedésnek, eleve nem lett volna szabad sehova sem kinevezni, de hát ez egy velejéig kontraszelektált ország, ahol az ilyen agresszív karriergépek tudnak érvényesülni.

Persze csak egy ideig, mert ha a mentor bukik, buknak vele a hűbéreseik is (fel sem merül, hogy a szakmai pályafutása miatt kell távozzon, pedig pont azért kellene). Keresztes bűnlajstroma igen veretes, eddig is számos posztban foglalkoztunk a „munkásságával”, az elk*rt HÉV jármű- és infrastruktúra-projektektől a behülyített agglomerációs településekig, a saját terepasztal-Bézéjéig és a saját magáról készíttetett rajzfilmig, amely miatt a MÁV vezetése személyesen védte be.

Keresztes, Vitézy mellett a lehető legaljasabb módon akadályozta az M2G projektet, személyesen is többször gyakorolt nyomást annak érdekében, hogy a projekt tervezése megakadjon.

A miniszter tanácsadójából rövid úton HÉV-vezér, majd MÁV-Start vezér lett, és a hírek szerint erősen ambicionálta a MÁV elnök-vezéri pozíciót is.

Keresztes utasokkal kapcsolatos felfogása, valamint a szakmához való hozzáállása védhetetlen és megbocsáthatatlan, távozása, bárki jön is a helyére, a lehető legjobb hír, reméljük tényleg igaz is.

A Startban is pezsgőt fognak bontani, a ma esti nagy évindító vezetői értekezlet mindenesetre már lemondásra került.

Az Index érdeklődésére kiderült: Keresztest Mosóczi László, a tavaly áprilisig regnáló negyedik Orbán-kormány közlekedési államtitkára váltja január 19-étől.

(Városi és Elővárosi Közlekedési Egyesület/Facebook/Index)

Valódi Hírek