Praktikus gépek a gyors és könnyű sütés-főzés érdekében

Egy ember számára álom egy jól felszerelt, hasznos készülékekkel teli konyha, ahol minden tevékenység gyors és hatékony. Van pár olyan berendezés, amelynek mindennapos használata megkönnyíti az ételkészítést. Legyen szó egy kisebb eszközről vagy éppen egy nagyobb berendezésről, mindegyiknek megvan az előnye.

Ebben a cikkben olyan gépeket mutatunk be, amiket mindenkinek érdemes lenne otthon tartania.

Praktikus háztartási gépek, amik biztosan jól jönnek a konyhában

Az onlineMárkaboltok háztartási robotgépei garantáltan megkönnyítik az életet. Ezek a változatok szinte minden nap használatban vannak, hiszen gyorsítják a főzési és sütési folyamatot, arról nem beszélve, hogy általában mindenki imádja használni. Egyes készülékek többféle színben elérhetőek, így akár fekete, piros, de még fehér árnyalatban is kaphatóak. Mindegyik nagyon különleges kinézetet biztosít a konyha számára, könnyű tisztán tartani őket. A tartozékok mosogatógépben moshatóak, így tényleg egyszerű karbantartani őket.

A szettek tartalma egy 3-4 literes nemesacél tál, amik egy részében akár 2,4 kg nem élesztős tésztát is ki tudunk keverni. Végre készülhet otthon friss kenyér, zsemle, kifli, bármilyen finomság, így többé nincs szükség reggelente boltba rohangálni. A keverőszárak dagasztásra, keverésre, valamint habverésre alkalmasak. Egy jó robotgép esetében több teljesítményi szint közül választhatunk, így minden étel és tészta tökéletes lehet vele.

Vízforraló? Szinte kötelező!

Egy háziasszony számára mindig ötletes ajándék egy profi vízforraló, amely nemcsak lekapcsolja magát, hanem gyorsabb is, mint egy tűzhely. Rengeteg energiát lehet megtakarítani azzal, ha nem a gázon melegítjük a vizet, így még költséget is tudunk csökkenteni.

Akik jártasak a nyers tészták világában, azok tisztában vannak azzal, hogy a legjobb azt vízforralóban forralt vízzel leönteni, így gyorsíthatjuk a kifőzés idejét. Tehát nemcsak kávéhoz és teához, hanem például tésztához is használhatjuk az eszközt. Emellett, ha például desztillált vízre van szükség a vasalóba, akkor ebben nyugodtan fel lehet forralni, így egy kis hűtést követően tölthetjük is a kisgépbe.

Konyhai aprító, a szükséges apróság

Mindenkinek szüksége van egy aprítóra, hiszen szinte bármilyen munkafolyamathoz bevethető. Nem kell a fiók mélyén tárolni, ugyanis garantáltan minden főzés során előkerülhet. Mire használható? Salátákhoz, hagymához, fokhagymához, valamint répához, uborkához, bármilyen zöldség és gyümölcs szeleteléséhez. Nincs többé sajtreszelés, hiszen egyetlen gombnyomással összedarabolhatjuk és mehet is a pizzára. Pár apró fűszer és máris kész a csodás vacsora. Emellett kiválóan alkalmas krémlevesekhez, hiszen így pillanatok alatt leturmixolható minden megfőtt zöldség. Egy kis forralást követően isteni téli fogást kapunk. Csupán egy konyhai aprítóra van szükség.