Demeter Szilárd kikotyogta féltve őrzött titkát — ezért lépteti fel saját zenekarát az általa irányított múzeumban

Erre nem számítottunk.

A közelmúltban látott napvilágot a hír, hogy Demeter Szilárd január 13-án saját „rockzenekarával”, a Loyal Apples’ Clubbal lép fel az általa vezetett Petőfi Irodalmi Múzeumban (PIM), egy olyan rendezvényen, ahol Petőfi Sándor születésének 200. évfordulója előtt „tisztelegnek”.

A főigazgató most arról beszélt, hogy a Petőfi-verseket rockdalokkal ötvöző műsorukkal már

végigturnézták a Kárpát-medencét,

és azért vitte be is az általa irányított intézménybe is a bandát, hogy „átmenjen az üzenet„.

„Számomra egyértelmű, hogy

le kell hozni Petőfit a magaskultúrából a tömegkultúrába.

A Petőfi-szobor lábát le kell tenni a földre. Ha rockzenét hozol be a PIM-be, ráadásul olyan zenekarral, ahol a főigazgató basszusgitározik, az olyan üzenet, amire mindenki felkapja a fejét. (…) A teljes ellenzéki sajtó

szó szerint közölte az erről szóló Facebook-posztunkat.

Tehát az üzenet anélkül ment át, hogy egy fillért is ki kellett volna érte fizetnünk”

— mondta Demeter az Indexnek adott interjúban, újságírói kérdésre azt válaszolva, hogy tulajdonképpen

gerillamarketingnek szánja tettét.

Tóth Gabit azonban — mint állította — nem marketingokokból hívták, hanem azért, mert „nagyon jó énekesnő„. Demeter szólt arról is, hogy Hoppál Péter vezényelheti le a Petőfi 200 programsorozat jelentős részét, illetve kitért arra is, hogy milyen segítségre számíthatnak a járvány-lezárások után a rezsiválság miatt nehéz helyzetbe került zeneipari szereplők:

„Ezekről a kérdésekről beszéltem a veszprémi Music Hungary nevű szakmai rendezvényen is. Azt mondtam, hogy tavasszal fogjuk pontosan látni, hol ütötte meg a válság leginkább az előadói, ezen belül is a könnyűzenei szcénát. (…)

Nem abban vagyunk érdekeltek, hogy fenntartsuk a popkultúra jelenlegi állapotát, szőröstül, bőröstül, macskástul, hanem abban, hogy jó legyen. Tavaszra sok minden kiderül majd strukturálisan.”

(24.hu nyomán)

Kapcsolódó:

https://nyugatifeny.hu/2023/01/07/mi-tortent-sajat-zenekaraval-lep-fel-demeter-szilard-sosem-talalod-ki-ki-lesz-a-sztarvendeg

Valódi Hírek