Nem hiszed el! Rákay Philip „megfejtette”, kik állnak az Aranybulla lepontozása mögött

Erre nem számítottunk.

Rákay Philip volt a HírTV-n futó Politikai Hobbista című műsor vendége, amiben természetesen Rákay nemrégen kiadott Aranybulla sorozatáról is szó esett.

Az Aranybulla „olyan jól sikerült”, hogy bekerült a valaha gyártott legrosszabb magyar filmek közé, és a kommentelők sem kímélték az alkotóját.

A sorozat az IMDb filmoldalon sem aratott hatalmas sikert, a megkapható

10 pontból 1,2-re értékelték átlagosan a véleményezők.

Rákay erre is tudott magyarázattal szolgálni, szerinte 80-100, Amerikából jött troll miatt áll olyan alacsonyan a film pontozása.

A producer azzal állt elő, hogy valakik 1500 embert szerveztek arra, hogy rossz véleménnyel illessék a filmet.

Rákay a 444.hu újságíróit is megszólította, a portálon ugyanis megjelent egy Aranybulla kritika, ami nem nyerte el a film készítőjének tetszését.

„Az, hogy a 444-nél két toplúzer hülyegyerek odáig elmegy december 31-én – oké, nézzük el nekik, szilveszter volt, ki tudja, milyen szerek hatása alatt álltak –, hogy azt képesek leírni, hogy szerintünk II. András zseni volt, szerintük meg ő mindent elb*szott – ez szerintem nem fér bele”

— mondta el véleményét a producer.

Jeszenszky András, a műsor házigazdája odáig ment, hogy szerinte szervezett támadást indítottak a sorozat ellen, összehangolt akcióról van szó szerinte.

Rákay szerint azért kritizálják most ennyien II. Andrást, mert ő maga politikai szereplő, de szerinte II. András nincs a politikai térben, ezért nemzeti minimumnak kellene lennie, hogy tiszteljék az Aranybulla megalkotóját.

A producer azt is elmondta, hogy a felháborodás oka tulajdonképpen az, hogy a rendszerváltás után még jó pár évig a kommunisták homokozója volt a magyar filmipar, és az a bajuk, hogy mióta Káel Csaba a Nemzeti Filmintézet vezetője, ez nem így van.

Valódi Hírek