Mi történt? Csődöt mondott Orbánék terve, mégsem lesz belőle semmi

Eddig sem álltak jól vele.

Az 500 hektárnyi szántóföld nagy részét már megvásárolta az állam Hajdúnánás mellett, hogy MotoGP-pályát építsenek ide. A 65 milliárd forintosra tervezett projektnek még kormánybiztosa is volt, a korábbi miniszter, Palkovics László. Ő nemrég még azt mondta, biztosan meg fog valósulni a beruházás.

Elképzelhető azonban, hogy mégsem valósul meg, ahogy azt Tiba István, a térség fideszes országgyűlési képviselője december végén előrevetítette a Hajdúnánási Televíziónak adott interjúban.

Úgy fogalmazott:

„Én nem mondanám kukának a MotoGP-t még. Lehet, hogy az lesz, tehát én nem tartom kizártnak.”

Tiba István közölte: az már biztos, hogy 2024-ben nem lesz itt futam. A csúszásról szerinte januárban fognak tárgyalni a jogtulajdonos Dorna Sports nevű céggel. Szerinte az a kérdés, hogy elfogadja-e a Dorna, hogy 2024-ben nem, hanem egy későbbi időpontban, de ezen a helyen fog megépülni a pálya – vagy nemet mond, és keres egy olyan országot, amely ezt most megépíti.

Tiba István azt is mondta, ha nem lesz versenypálya, akár

ipari parkként

is hasznosítható a terület.

A kormány az RTL Híradó megkeresésére annyit közölt, hogy a MotoGP-pálya építése tavaly felkerült a felfüggesztett kormányzati beruházások listájára és a projekt megvalósításáról azóta nem tárgyalt a kormány.

A tervezett beruházásra az elmúlt években már

több mint 4 milliárd forintot

költöttek közpénzből.

A Demokratikus Koalíció szerint ebből minden forint kidobott pénz, mert a helyieknek ennél sokkal nagyobb problémái vannak.

Valódi Hírek