Tovább nő a Tiborcz-vagyon: Újabb cég került a miniszterelnök vejéhez

Bevásárolt karácsonyra.

Tiborcz István cége, a BDPST Ingatlanforgalmazó és Beruházó Zrt. december 12-én megvette Jellinek Dánieltől a Geraldton Invest Zrt-t, amelyhez több pláza is tartozik.

A Geraldton megvásárlása után a két üzletember együtt osztozik a GSZ-Monument Kft.-n, amelyhez a olyan plázák is tartoznak, mint a Duna Pláza, Corvin Pláza, a székesfehérvári Alba Pláza, a Győr Pláza és a Miskolc Pláza.

A Tiborcz által megvásárolt cég a 2,11 százalékos tulajdonrésszel rendelkezett a Waberer’s-ben, így a miniszterelnök vejének már 28,87 százaléka van Európa egyik legnagyobb fuvarozócégében.

Tiborcz és Jellinek a a 2021-ben egymilliárdos árbevételt produkáló K TRADING Energia Kft. nevű áramkereskedő cégnek is közösen lesz tulajdonosa.

Tiborcznak nem ez az első üzlete Jellinek Dániellel, tőle vette meg ugyanis az Appeninn-részvényeit, a Diófa Alapkezelőt és a Gellért Szállót is.

(via 444.hu)

FRISSÍTÉS: Az Indotek Group lapunkhoz eljuttatott közleményében helyreigazítást kért, amelyet az alábbiakban közlünk.

A Geraldton Invest Zrt. értékesítése a Gellért Szálló eladásához kötődik, a tranzakciónak nem része más ingatlanelem.

A GSZ-Monument Kft. – amelynek leányvállalatai tulajdonolják a Duna Plázát, a Corvin Plázát, a Győr Plázát és a Miskolc Plázát, valamint a K TRADING Energia Kft.-t – ugyanis cégjogi változások keretében kivásárlásra került a Geraldton Invest Zrt.-ből a Lindewitt Magántőkealap által, amely egy, az Indotek Group által kezelt és tulajdonolt magántőkealap.

Az Alba Bevásárlóközpont ugyancsak már korábban átkerült a szintén az Indotek Group érdekeltségébe tartozó Propertygenix Kft.-be, így a cikkben említett ingatlanelemek és a K TRADING Energia Kft. továbbra is kizárólag az Indotek Group tulajdonát képezi.

Valódi Hírek