Nem hagyják magukat: A DK-s polgármesterek beperlik a kormányt, amiért jogtalanul nem kapnak rezsitámogatást

Szerintük Orbán nem kormányoz, csak elvesz és büntet.

Orbán Viktor kormánya úgy döntött, hogy a fővárosnak járó 8 milliárdos rezsitámogatásból a Demokratikus Koalíció által vezetett kerületek, és Ferencváros nem kap egy fillért sem.

Budapest lakosságának egyharmadától, összesen 620 ezer embertől tagadta meg az Orbán-kormány a budapestiek adóiból is fizetett rezsitámogatást pusztán azért, mert ellenzéki vezetésű önkormányzatokat választottakírta Szaniszló Sándor, a párt fővárosi frakcióvezetője a közleményében.

A Demokratikus Koalíció polgármesterei nem nyugszanak bele abba, hogy politikai bosszúból Orbán Viktor 620 ezer budapesti lakost hagyott magára a rezsiválságban, ezért pert indítanak az Orbán-kormány ellen.

A DK-s vezetésű kerületek igényt tartanak a megítélt fővárosi kompenzáció átlagos összegére, kerületenként 471,5 millió forintra.

A polgármesterek a per előtt együtt szerettek volna tárgyalni a rezsikompenzációról, ezt azonban jogtalanul megtagadták tőlük.

Szaniszló szerint Orbán Viktor nem tárgyal és nem kormányoz, csak büntet és elvesz, ezért az Árnyékkormány Magyarország egyetlen reménye arra, hogy végre minden önkormányzat tisztességes és igazságos bánásmódban részesüljön.

Valódi Hírek