Bravúros megoldással reagáltak a magyar vállalkozók az orbáni áruhiányra

Ötletes!

Az utóbbi időszakban a kormányzati árstopok miatt hiány alakult ki a csökkentett árú termékekből, míg a jelenleg is elérhető árucikkek jelentősen drágultak, így az ársapkák miatt azok járnak pórul, akiket a rendszer védeni hivatott: a vásárlók. Számtalan üzletben hetek óta nem találni az ársapkás termékekből, és ha éppen mégis elérhetők, szempillantás alatt elfogynak.

Magyar vállalkozók ötletes megoldást találtak ki a probléma kiküszöbölésére: okostelefonos alkalmazást fejlesztettek ki, amellyel ellenőrizhető, mely boltokban elérhetők a hatósági áras termékek — szúrta ki a 24.hu. A Hol vehetek? nevű applikáció ingyen letölthető androidos készülékekre, és további előnye, hogy nem tartalmaz reklámokat, továbbá adatokat sem gyűjt rólunk.

Az alkalmazás segítségével a térképen megkereshetjük az üzletet, ahol jártunk, és névtelenül jelezhetjük, találtunk-e a keresett élelmiszerekből. Mivel a rendszer a felhasználói tapasztalatokon alapul, minél többen használják, annál naprakészebb adatokat kaphatunk.

Az applikáció egyelőre csak a Google Play áruházból tölthető le, iOS-es készülékeken nem használható. Az iPhone-nal rendelkező vásárlók, illetve az asztali számítógépről böngészők a holvehetek.hu oldalon érhetik el az adatokat.

 

Valódi Hírek