FRISS: Mága Zoltán váratlan bejelentést tett — Bevallotta, hogy óriásit hibázott

Bocsánatot kért az udvari hegedűművész.

Beszámoltunk róla, hogy a kormány „nagyvonalú” felajánlást tett a pedagógusok felé, akiknek lehetővé tették, hogy részesülhessenek Mága Zoltán újévi koncertjének élményében.

Azonban sajtóértesülések szerint az újévi koncert csak este 7-kor kezdődik, a tanárok viszont délután 2-re kaptak meghívást, így az is kiderült, hogy nem Mága újévi koncertjére, hanem annak csak a főpróbájára kaphatnak ingyenjegyet a tanárok.

A HVG megkeresésére a zenész azonban tisztázta, hogy milyen műsorra is kaptak meghívást a tanárok.

A lap az ügyben elérte Mága Zoltánt, hogy megtudják, főpróbáról vagy más jellegű eseményről van-e szó az ügyben. Mága válaszában közölte: „dupla előadást” tervez, a két koncertnek azonos lesz a műsora, és a délutánira a tanárok mellett még sok más, fontos munkát végző vagy kisebbségi csoport tagjai is meghívást kaptak, hasonlóan a tavalyi, szintén dupla koncerthez.

„A mostani, XV. jubileumi újévi koncertünkre szintén meghívtuk és tiszteletjegyet biztosítunk a koronavírus elleni küzdelemben hősies helytállást tanúsított egészségügyi és rendvédelmi dolgozóknak, valamint a megbecsülés jeleként azoknak a pedagógusoknak, akik oktatják, nevelik gyermekeinket, a jövő generációját. Tiszteletjegyet adunk továbbá sok száz hátrányos helyzetű embernek, nagycsaládosnak, szépkorúnak, roma közösséghez tartozónak, árvának, állami gondoskodásban nevelkedő gyermekeknek”

— írta Mága, hozzátéve, fontosnak gondolja, hogy azok is eljuthassanak a koncertjére, akiknek erre a gazdasági válság miatt nem lenne lehetősége.

„Az ünnepi eseményre a háború elől menekült és hazánkban oltalmat kapott több száz ukrán és kárpátaljai embertársunk is meghívást kapott. A koncerten a világ magyarságának egységét jelképezve kárpátaljai, erdélyi, vajdasági és felvidéki gyerekek a meghívott rangos művészekkel egy közös produkcióban állnak majd ki Európa és a világ békéjéért”

— írta.

„Amennyiben valakit megbántottam azzal, hogy a pedagógusoknak ingyenes tiszteletjegyet biztosítottunk, ezúton is elnézést kérek”

— közölte Mága.

„Bízom benne, hogy az újévi koncertünkkel sikerül a közönség számára örömet szereznünk, a több országban látható televíziós közvetítés révén a magyar zenei kultúrát tovább népszerűsítenünk”

— fűzte hozzá.

(hvg.hu)

Valódi Hírek