„Ez volt a pillanat, hogy eldöntöttem: kiszállok!” — drámai interjút adott a frissen felmondott pedagógus

Személyesen vallott vívódásairól.

Kedden délután Facebook-bejegyzésben közölte az Eötvös József Gimnázium tanára, Szűcs Dorottya, hogy felmondott. A pedagógus az oktatásban zajló tendenciák és az elmúlt időszak szélmalomharcát követően adta be a felmondását.

A biológia-kémia szakos tanárt a Magyar Hang érte el, amelynek elmondta, már a 60 napos felmondási idejét tölti. Arról beszélt, csak a végzős osztályát avatta be a vívódásába, végül a döntéséről ők is csak a Facebookról értesültek.

A döntését a hétfői órái után hozta meg, azonban azt aznap még azzal az osztállyal sem osztotta meg, amelynek osztályfőnök-helyetteseként dolgozik. Mivel aznap karácsonyi ünnepséget sem tartottak, nem akarta elrontani a hangulatot — jegyezte meg.

Felmondását az intézmény titkárságán nyújtotta be, onnan küldték tovább a felmondólevelet a tankerülethez. Döntésének oka a megbecsültség hiánya, amit mi sem jelez jobban annál, hogy kezdőként nettó 162 ezer forintot keresett.

Miután minősítővizsgát tett, az adminisztrációs terhei nőttek, a fizetése azonban alig. Azt remélte, februártól javulni fog a helyzet, azonban a pedagógusok Pintér Sándorral való múlt pénteki „egyeztetését” követően minden reménye szertefoszlott.

{E}z a »konzultáció«

nem csak, hogy nem előrelépést, hanem a mínusz kettőre lépést jelenti.

Az elmúlt 10 hónapunk rengeteg energiáját dobták a kukába és a következő összes erre fordított energiánkat már előre a kukába dobták. Ez volt a pillanat, hogy eldöntöttem, kiszállok

— közölte Szűcs Dorottya.

A bejegyzésében arról írt: a döntése következtében mintegy másfél millió forintot kell visszafizetnie az államnak. Az interjúban elmondta, kérvényezi, hogy részletben fizethesse vissza a tartozását, de ha nem sikerül ezt elérni, akkor csak segítséggel tudja majd visszafizetni az összeget.

Elmondta: ebben a tanévben már csak fél állásban tanított az Eötvös-gimnáziumban, ugyanis egy alapítványi iskolában is tanított mellette — ez a munkája megmarad. Magántanítványokat szeretne fogadni a jövőben.

Idegenvezetői képzettsége van, abba a szakmába szeretne visszatérni. Emellett a tanítást sem szeretné abbahagyni, de szeretne egy másik szakmát is kitanulni.

(hang.hu nyomán)

(Fotó: Szűcs Dorottya/Facebook)

Valódi Hírek