Botrány: Hatalmas összegű tiszteletdíjat vett fel illetéktelenül a volt fideszes polgármester

A város várja, hogy visszafizesse.

Az Átlátszóhoz eljutott táblázat szerint az Érd térségi csatornatársulás tanácsa három tagjának 2011 és 2019 között összesen 72 millió forintos honorárium jutott. A legnagyobb összegű tiszteletdíjat a társulás elnöke, Érd akkori fideszes polgármestere, T. Mészáros András vette fel:

38 millió forintot.

Érd mostani vezetése, és az illetékes minisztérium szerint is illetéktelenül vették fel a pénzt a volt vársovezetpk, ezt szeretné visszaszerezni most a város.

A novemberi közgyűlésen Csőzik László polgármester felszólította T. Mészáros Andrást, hogy fizesse vissza a pénzt, erre azonban még nem reagált a volt polgármester.

Csőzik László polgármester büntető feljelentést is kezdeményezett, ezt a rendőrség elutasította, ezért a vársovezetés most polgári peres eljárás utján kívánja visszaszerezni az álláspontjuk szerint jogellenesen kifizetett pénzeket. Ezt az eljárást valószínűleg a jövő év első negyedévében el is indítják majd.

A csatorna kiépítésekor a lakosoktól is beszedtek hozzájárulási pénzt, háztartásonként 250 ezer forintot, az időközben beérkező uniós és önerős támogatások azonban csaknem teljes mértékben fedezték a csatornázási munkálatok költségét, így a pénz visszajárt volna a lakosoknak.

T. Mészáros azonban inkább másra költötte a pénzt, például utakat építetett belőle. A rendőrség jelenleg is nyomoz hűtlen kezelés és sikkasztás gyanúja miatt.

Valódi Hírek