Hollik Istvánnak eldurrant az agya, elege lett az Európai Unióból

Nagyon pipa lett.

Hollik István a Kossuth rádió Vasárnapi Újság című műsorának volt vendége délelőtt, amelyben azt állította: a brüsszeli EP-alelnök letartóztatásával záruló eset „az évtized legnagyobb korrupciós botránya„, amelynek főszereplői baloldali politikusok, köztük az Európai Parlament volt szocialista alelnöke, a görög Eva Kaili.

A Fidesz kommunikációs igazgatója szerint 2010 óta, mióta Magyarországnak „nemzeti kormánya van„, azt hallják az európai baloldaltól, hogy az országban gond van a jogállamisággal.

Azok oktatgatnak minket, akik az évtized legnagyobb korrupciós botrányába keveredtek bele

— méltatlankodott dühösen a kormánypárti politikus, aki egyúttal kijelentette: a fejlemények után még annyira sem tudják elfogadni „az európai baloldal leckéztetését„, mint eddig.

Arra az kormánypárti propaganda által hangoztatott kérdésre, hogy az európai baloldali képviselők kinek az érdekét képviselik, Hollik István azt mondta: Brüsszel nem képes Európa érdekeit meghatározni és a szerint cselekedni.

Az EU valamennyi válságot félrekezelte

— jelentette ki, példaként említve a migrációs krízist, a koronavírus-járványt és az ukrajnai háború miatti „elhibázott szankciókat„.

A Fidesz kommunikációs igazgatója úgy véli, hogy vannak olyan európai baloldali képviselők, akiket a magyar „dollárbaloldalhoz” hasonlóan megvettek, és ők nem az európai emberek érdekét képviselik. Úgy folytatta: ezek az európai képviselők a saját politikájukat — közte a bevándorlás támogatását és újabb szankciók bevezetését — akarják megvalósítani.

Nem érdekli őket, hogy ezek a döntések milyen hatással vannak az emberek életére

— állította.

Hollik István az európai politikáról szólva arról elmélkedett, hogy az „internacionalista hálózat” nem tűnt el, csak átalakult, és az unió intézményrendszere köré „olyan hálót font, amely ellehetetleníti, hogy az európai képviselők a valódi problémákkal foglalkozzanak„.

Hozzátette: a brüsszeli korrupciós botrány következtében napvilágra került mindaz, amiről korábban csak néhányan beszéltek.

Most lehullt a lepel„,

és mindenki számára láthatóvá vált, hogy ami Brüsszelben történik, az az európai érdekkel legtöbb esetben ellentétes — vélekedett a Fidesz kommunikációs igazgatója.

Arról, hogy elfogadták Magyarország újjáépítési tervét, ellenben néhány balliberális és zöld képviselő vereségnek tartja az eredményt, Hollik István kijelentette: Magyarország számára biztosan győzelem, mert ezek a források nem könyöradományok, hanem járnak az országnak.

Arról elmélkedett, hogy 2022 az európai balliberális erőknek rossz év, erre példaként említette, hogy a magyar „dollárbaloldal csúnyán elvesztette a választást„.

Hollik István állítása szerint a nemzeti konzultációt mintegy 1,5 millióan töltötték ki, és ez szerinte jelentős felhatalmazást ad a miniszterelnöknek. A valóság azonban az, hogy ez a Fidesz idei szavazóinak kevesebb mint a fele.

(MTI korrigálva)

Valódi Hírek