FRISS: Kijött a bírósági végzés a kenőpénzt osztogató Schadl György ügyében

Rácsok mögött énekli a Mennyből az angyalt…

Az ünnepek alatt is börtönben lesz Schadl György, a Magyar Bírósági Végrehajtói Kar (MBVK) elnöke – értesült a 24.hu. A Fővárosi Ítélőtábla december 15-én hozta meg az ítéletet, amely ellen fellebbezni nem lehet.

A bíróság szökés, elrejtőzés, valamint a bizonyítás megnehezítése és a bűnismétlés veszélye miatt tartotta fent a kényszerintézkedést. Az ítélőtábla szintén egyetértett ezzel. Mint írták,

„alappal feltételezhető, hogy a letartóztatás megszüntetése esetén a vádlottak

kivonnák magukat az eljárás alól, a bíróság elől megszöknének, elrejtőznének.

Az elsőrendű vádlott, Schadl György esetében ennek veszélyét az sem ellensúlyozza, hogy családi kapcsolatai Magyarországhoz kötik”.

Mint ismert, Schadl kitelefonált a börtönből, hogy felesége és apja rejtse el luxusóráit és az ékszereket, hogy azokat a hatóságok ne tudják lefoglalni.

Schadlt tavaly decemberben tartóztatták le, mert kiderült, hogy három éven át rendszeresen kenőpénzt adott Völner Pál, akkori igazságügyi államtitkárnak. Összesen 83 millió forintot.

Schadl az ügyészség gyanúja alapján ennél is jóval több pénzre, több mint 924 millió forint illegális jövedelemre tett szert az államtitkárral kialakított korrupciós kapcsolata révén, nagyobb részt a közbenjárására kinevezett végrehajtók osztalékából.

(24.hu nyomán)

Valódi Hírek