Tiborcz István híres író lett: kiadta második könyvét

Nagy fába vágta fejszéjét az üzletember.

Orbán Viktor veje, Tiborcz István könyvet írt Zsigmond Gáborral, a Közlekedési Múzeum főigazgató-helyettesével közösen — számolt be róla a Blikk. Orbán vejének „A Dunán és tengeren – A magyar hajózás és palotája” című képekben gazdag albumát Tiborcz István saját cége, a BDPST Zrt. adta ki december elején.

A könyv ismertetője szerint a vállalkozó és Zsigmond Gábor a ma MAHART-székházként ismert épületéről és a magyar hajózás történetéről ír a kötetben. Felelevenítik azoknak a hajóscégeknek és hajósoknak a történeteit, akik mintegy száz éven át eredetileg használták ezt az épületet.

Mint írták, „a kötetben szó esik a Vaskapuról és a mára már víz alá került jórészt törökök lakta al-dunai Ada Kaleh szigetéről, ami 1913-ban Magyarországhoz került. A boldog békeidők és a két világháború közötti lenyűgöző dunai luxus hajóutakról, a legnagyobb és legszebb lapátkerekes magyar hajókról, megdöbbentő hajókatasztrófákról.

Bemutatjuk az 1938-as eucharisztikus világkongresszus dunai felvonulását, megismerhetjük a gyönyörű Zsófia sétahajót és világhírű utasait.

Elmeséljük, hogyan lett Budapest a két világháború között tengeri kikötő”.

A lap megjegyezte, a szerzőknek nem ez az első közös könyvük, ugyanis tavaly jelent meg tollukból a „Hazának használj! – Az Adria-palota története” című könyv, amelyben pont arról az épületről írnak, amit Tiborcz három évvel korábban felvásárolt.

A művészi kivitelben megkomponált kiadvány ára sem elhanyagolható, ugyanis 8900 forintért árulják a boltok.

(blikk.hu)

Valódi Hírek