Jakab Péter kiakadt: Orbánék tízezer dolgozót és családjaikat juttatnának csődbe

Ha vége a Vasműnek, azért a felelősség kizárólag a kormányt terheli.

Jakab Péter legújabb bejegyzésében arról írt, hogy a dunaújvárosiak és a település környékén élők, nem tudják jelenleg, hogy mit hoz számukra a holnap, ugyanis a Vasmű leállásával megszűnhet a kohászat. A gyár leállásáról korábban mi is beszámoltunk.

A Nép Pártján Mozgalom elnöke az üggyel kapcsolatban hangsúlyozta: a kormány nem hallotta meg eddig a dolgozók segélykiáltását, évek óta nem tesznek semmit a 68 éves gyárért.

Hozzátette: ha vége a Vasműnek, vége 10 ezer magyar dolgozó és családjaik megélhetésének, azért a felelősség kizárólag azt a kormányt terheli, amelyik nem lépett időben, pedig megtehette volna.

Jakab Péter bejegyzését alább közöljük:

„Mi, miskolciak tudjuk, milyen az, amikor megszűnik a kohászat. Tudjuk, mit érezhetnek most azok a dunaújvárosiak és környéken élők,

akik ma nem tudják, mit hoz a holnap, lesz-e Vasmű, vagy vége.

A kormány eddig nem hallotta meg a dolgozók segélykiáltását. Évek óta nem tettek semmit a 68 éves gyárért. Azt mondták, nincs eszköz a kezükben. Meg egyébként is, valahogy mindig minden – stadion, plakát, nemzeti konzultáció stb – fontosabb volt, mint a Vasmű megmentése.

Most, amikor elkezdődött a teljes leállás, most, amikor lassan visszafordíthatatlan folyamatok indulnak el, és már nem lehet az üzemet újraindítani, most, amikor a dolgozók fizetésére sincs pénz, a kormány elkezdett jogászkodni.

Szó szerint a 24. óra utolsó, vagy már azutáni percében.

Ha vége a Vasműnek, vége közvetve 10 ezer magyar dolgozó és családjaik megélhetésének, azért a felelősség kizárólag azt a kormányt terheli, amelyik nem lépett időben, pedig megtehette volna.

Kívánom, hogy ne így legyen!

Maradok a Nép Pártján!

Jakab Péter, a Nép Pártján Mozgalom képviselője”

(Jakab Péter/Facebook)

Kapcsolódó:

https://nyugatifeny.hu/2022/12/14/itt-a-vege-leall-magyarorszag-egyik-legnagyobb-vallalata-tomegesen-mondanak-fel-a-dolgozok

Valódi Hírek