Mi történt? Csák János máris szerződést bontott a havonta milliókat kereső tanácsadóval

Ez gyors volt.

Idő előtt, 5 hónap után felbontotta a Csák János vezette Kulturális és Innovációs Minisztérium (KIM) azt a szerződést, amit eredetileg 2 éves időtartamra, 2024. május 31-ig kötöttek politikai tanácsadásra — derült ki a hvg.hu közérdekű adatigénylésére küldött válaszból.

A KIM még idén júniusban kötött szerződést egy Avian Fund Innovációs és Technológiai Tudásközpont Kft. neveztű céggel, havi 1,5 millió forintot fizettek nekik tanácsadásért.

A céggel eredetileg 2 évre írtak alá szerződést, ez szűnt most meg idő előtt, de a vállalkozás így sem járt rosszul. A megbízatás első három hónapjában megkereste az egész tavalyi nettó árbevételét.

A cég tevékenyésgi köre elég széles palettát lefed, értenek a híradástechnikai célú közműépítéstől a piackutatáson és a vendéglátáson át a vasútépítésig sok mindenhez.

A cégvezető Marencsák Kitty, akiről sok mindent nem lehet tudni, csupán, hogy 2019-es Most van most című magyar játékfilm producere volt.

A vállakozás feladata a miniszter személyéhez kötődő bizalmi jellegű tanácsadás volt, szakpolitikai és politikai kommunikációs kérdésekben.

Valódi Hírek