Kerti asztal a tökéletes vendégváráshoz

Mindenki szeret időnként a szabad levegőn eltölteni valamennyi időt, és itt nem kizárólag a kirándulásra gondolunk, hanem egy frissítő reggelire vagy egy baráti összejövetelre. Ehhez elegendő, ha valaki egy kis erkéllyel vagy terasszal rendelkezik, hiszen már azt is be lehet rendezni oly módon, hogy egy vendégvárásra alkalmas helyet kialakítsunk.

Az univerzális kerti asztal

Bármekkora a rendelkezésre álló területünk, a kerti bútorok jó szolgálatot tesznek a lakberendezésben. A Gemini-Duo webáruház kerti asztal kínálata módot ad arra, hogy igazodni tudjunk saját lehetőségeinkhez és meglévő lakterünk stílusához. Valamilyen asztal mindenhová szükséges, így attól függően, hogy éppen egy kis balkon vagy egy nagy kerti udvar berendezéséhez kell, választhatunk a széles kínálatból.

Ha csak egy vagy két fő tagja van a háztartásnak, akkor bőven elegendő egy kisebb méretű kerti asztal, ha azonban egy kertes házról beszélünk, érdemes beruházni egy komplett kerti bútorra, amelynek részei a kerti asztal mellett a székek vagy fotelek, különféle ülőkék vagy kerti pad, esetleg tároló szekrények. Mindezt megtalálhatod a Gemini-Duo kert kategóriájában, ahol tetszőlegesen szűkítheted keresésedet.

Szabad levegőn eltöltött étkezés

Ha még nem próbáltad, mindenképp reggelizz vagy ebédelj egyszer a szabadban, meglátod, különleges élményben lesz részed. A friss levegő, a madarak csiripelése nyugtató hatással lesz rád, miközben önfeledten élvezheted a forró tea vagy kávé bódító illatát és ízeit.

Egy kisebb kerti asztal elegendőnek bizonyulhat egy gyors reggeli elfogyasztásához is, de ha már szeretnénk rendszeres étkezéseket a szabadban lebonyolítani, akkor tanácsos elgondolkodni egy nagyobb bútordarabon, amely tökéletes választás egy grillparti lebonyolításához is.

Milyen anyagú kerti asztalt válasszunk?

Amennyiben kimondottan kinti használatra szánjuk ezt a bútort, akkor elsődleges, hogy strapabíró anyaggal rendelkezzen, hiszen ki lesz téve az időjárás viszontagságainak. Egy teraszos kiülő vagy erkély esetén kevesebb nehézségre lehet számítani, ott csak a csökkenő hőmérséklet, illetve hazánkban egyre gyakrabban előforduló nagy napi hőingadozás következményeit kell számításba vennünk.

Egy állandóan kint időző kerti garnitúra esetén viszont nem árt, ha azok a bútorok hő-, fagy- és UV-állók, tehát télen-nyáron is bátran kint hagyhatjuk őket, nem kell a következő szezonra új garnitúrát beszereznünk.

Ehhez igazodva az egyik legjobb választás lehet a fém asztal, amely időtállóságáról tesz tanúbizonyságot. Napjaink nagy slágerei a polyrattan bútorok, melyek kinézetükben a fa rattan tulajdonságait mintázzák, anyagukban viszont sokkal erősebbek és tartósabbak a fánál, valamint nem szálasodnak.

Akinek a kertben a legfontosabb, hogy természetközelben érezze magát, és hajlandó áldozni a rendszeres bútorápolásra, az nyugodtan befektethet egy fa bútor szettbe, amely látványában tényleg élen jár minden bútortípus között. Ha összecsukható fajtát választunk, még kímélni is tudjuk.